Στη Ρωσία με αγάπη: Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν στη Μόσχα για την Ημέρα της Νίκης
Επιβεβαιώνεται επίσημα πλέον από τη ρωσική διπλωματία η επίσκεψη του Κιμ Γιονγκ-Ουν στη Μόσχα προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις της 9ης Μαΐου για την 70ή επέτειο της σοβιετικής νίκης επί της Γερμανίας κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη Μόσχα θα βρίσκεται και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, ενώ συνολικά στους εορτασμούς για την Ημέρα της Νίκης θα παραστούν 26 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων.
Επιβεβαιώνεται επίσημα πλέον από τη ρωσική διπλωματία η επίσκεψη του Κιμ Γιονγκ-Ουν στη Μόσχα προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις της 9ης Μαΐου για την 70ή επέτειο της σοβιετικής νίκης επί της Γερμανίας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Στη Μόσχα θα βρίσκεται και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, ενώ συνολικά 26 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής την παρουσία τους στους εορτασμούς για την Ημέρα της Νίκης, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
Η επίσκεψη του Κιμ Γιονγκ-Ουν στη Ρωσία θα είναι η «επίσημη πρώτη» του Βορειοκορεάτη ηγέτη στο εξωτερικό από το 2011 όταν ανήλθε στο τιμόνι του διεθνώς απομονωμένου κομμουνιστικού καθεστώτος -(εφόσον δεν προηγηθεί επίσκεψή του στην σύμμαχο Κίνα).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίβανος: Τουλάχιστον 9 οι νεκροί από την κατάρρευση του κτιρίου στην Τρίπολη
- Ιαπωνία: Ο Τραμπ εύχεται στην Τακαΐτσι «μεγάλη επιτυχία στην εφαρμογή του συντηρητικού προγράμματός» της
- Σουδάν: Τρεις πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον κέντρων υγείας μέσα σε μια εβδομάδα στο Κορντοφάν
- Κολομβία: Τουλάχιστον 13 νεκροί εξαιτίας ασυνήθιστων για αυτήν την εποχή ισχυρών βροχοπτώσεων
- Κούβα: Δύο πολεμικά πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια στέλνει το Μεξικό
- Ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως θα υποδεχτεί τον Σι Τζινπίνγκ «προς το τέλος της χρονιάς» στον Λευκό Οίκο