Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιμάμης στο Κουβέιτ καλεί σε καταστροφή των πυραμίδων της Αιγύπτου

Ιμάμης στο Κουβέιτ καλεί σε καταστροφή των πυραμίδων της Αιγύπτου

Ιμάμης στο Κουβέιτ φέρεται να εξέδωσε φετβά που καλεί σε καταστροφή της Σφίγγας και των πυραμίδων της Αιγύπτου. Σύμφωνα με την εφημερίδα Al - Watan, ο ιμάμης Ιμπραήμ Αλ Καντάρι φέρεται να είπε ότι έχει έρθει η ώρα να εξαλειφθεί η κληρονομιά των φαραώ. Η φετβά έρχεται την ώρα που στο Ιράκ τζιχαντιστές καταστρέφουν σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία.

Ιμάμης στο Κουβέιτ φέρεται να εξέδωσε φετβά που καλεί σε καταστροφή της Σφίγγας και των πυραμίδων της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή εφημερίδα Al – Watan, ο ιμάμης Ιμπραήμ Αλ Καντάρι φέρεται να είπε ότι έχει έρθει η ώρα να εξαλειφθεί η κληρονομιά των φαραώ.

Η φετβά έρχεται την ώρα που στο Ιράκ τζιχαντιστές καταστρέφουν σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία.

«Το γεγονός ότι οι πρώτοι μουσουλμάνοι που ακολουθούσαν τον προφήτη Μωάμεθ δεν κατέστρεψαν τα μνημεία των φαραώ, μόλις εισήλθαν σε αιγυπτιακό έδαφος, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το κάνουν τώρα» φέρεται να δήλωσε ο Αλ Καντάρι.

Η εφημερίδα Al Arabiya σημειώνει ότι φετβά που είχε εκδοθεί πριν από δύο χρόνια για το ίδιο θέμα από ιστοσελίδα στο Κατάρ προβλήθηκε έντονα από αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης. Η φετβά αυτή καλούσε τους Αιγύπτιους να καταστρέψουν ιστορικά μνημεία λέγοντας ότι είναι «θρησκευτικό τους καθήκον».

Έκκληση για καταστροφή συμβόλων της Αιγύπτου είχε εκδώσει και ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι η κατεδάφιση ιστορικών μνημείων αποτελεί «θρησκευτικό καθήκον», ανέφερε η εφημερίδα Al Alam, την οποία επικαλείται το Russia Today.

Τζιχαντιστές κατέστρεψαν σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους στο Ιράκ, υποστηρίζοντας ότι αποτελούν σύμβολα ειδωλολατρίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024