Ιμάμης στο Κουβέιτ καλεί σε καταστροφή των πυραμίδων της Αιγύπτου
Ιμάμης στο Κουβέιτ φέρεται να εξέδωσε φετβά που καλεί σε καταστροφή της Σφίγγας και των πυραμίδων της Αιγύπτου. Σύμφωνα με την εφημερίδα Al - Watan, ο ιμάμης Ιμπραήμ Αλ Καντάρι φέρεται να είπε ότι έχει έρθει η ώρα να εξαλειφθεί η κληρονομιά των φαραώ. Η φετβά έρχεται την ώρα που στο Ιράκ τζιχαντιστές καταστρέφουν σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία.
Ιμάμης στο Κουβέιτ φέρεται να εξέδωσε φετβά που καλεί σε καταστροφή της Σφίγγας και των πυραμίδων της Αιγύπτου.
Σύμφωνα με την αιγυπτιακή εφημερίδα Al – Watan, ο ιμάμης Ιμπραήμ Αλ Καντάρι φέρεται να είπε ότι έχει έρθει η ώρα να εξαλειφθεί η κληρονομιά των φαραώ.
Η φετβά έρχεται την ώρα που στο Ιράκ τζιχαντιστές καταστρέφουν σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία.
«Το γεγονός ότι οι πρώτοι μουσουλμάνοι που ακολουθούσαν τον προφήτη Μωάμεθ δεν κατέστρεψαν τα μνημεία των φαραώ, μόλις εισήλθαν σε αιγυπτιακό έδαφος, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το κάνουν τώρα» φέρεται να δήλωσε ο Αλ Καντάρι.
Η εφημερίδα Al Arabiya σημειώνει ότι φετβά που είχε εκδοθεί πριν από δύο χρόνια για το ίδιο θέμα από ιστοσελίδα στο Κατάρ προβλήθηκε έντονα από αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης. Η φετβά αυτή καλούσε τους Αιγύπτιους να καταστρέψουν ιστορικά μνημεία λέγοντας ότι είναι «θρησκευτικό τους καθήκον».
Έκκληση για καταστροφή συμβόλων της Αιγύπτου είχε εκδώσει και ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι η κατεδάφιση ιστορικών μνημείων αποτελεί «θρησκευτικό καθήκον», ανέφερε η εφημερίδα Al Alam, την οποία επικαλείται το Russia Today.
Τζιχαντιστές κατέστρεψαν σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους στο Ιράκ, υποστηρίζοντας ότι αποτελούν σύμβολα ειδωλολατρίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ποιοι νέοι κλάδοι εντάχθηκαν στην ψηφιακή κάρτα εργασίας
- Μοντέρο: «Μια ωραία διαδρομή προς τον Πειραιά» (pic)
- Η «κατάρα του Τραμπ»: Από το Μουντιάλ στο NFL – Eίναι όντως ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικίνδυνα γκαντέμης;
- Παν. Δουδωνής: Εμμονικός με τις υποκλοπές ο Κ. Μητσοτάκης – Αυτοεξευτελισμός των παρακολουθούμενων προσώπων
- Γρηγόρης Δημητριάδης: Επίδειξη θράσους αφού εξασφάλισε τη (συγ)κάλυψη της κυβέρνησης για τις υποκλοπές
- Αλέξανδρος Παπαναστασίου: Η κρίσιμη άνοιξη του 1924
- Επίσημο: «Πράσινος» ο Γιαμπουσέλε (pic)
- Λυκοπάντης (ΝΕΑΡ): Νέα συγκάλυψη Μαξίμου – Θράσος να εμφανίζεται ως τιμητής ο ωτακουστής Δημητριάδης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442