Βίντεο με την είσοδο των αντιεξουσιαστών στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
Βίντεο στο οποίο έχουν καταγραφεί τα πρώτα λεπτά της κατάληψης των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ από αντιεξουσιαστές, το μεσημέρι της Κυριακής, αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο. Ομάδα περίπου 50 ατόμων προχώρησε σε συμβολική κατάληψη του κτηρίου για περίπου εννέα ώρες και αποχώρησε αργά το βράδυ. Δείτε το βίντεο.
Βίντεο στο οποίο έχουν καταγραφεί τα πρώτα λεπτά της κατάληψης των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ από αντιεξουσιαστές, το μεσημέρι της Κυριακής, αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο. Περίπου 50 άτομα προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του κτηρίου,διαμαρτυρόμενοι για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς πείνας στις φυλακές. Η κατάληψη διήρκεσε περίπου εννέα ώρες.
Στο βίντεο, διάρκειας 02:34 λεπτών, ακούγεται μία γυναικεία φωνή να λέει πως πρόκειται για μία «συμβολική κατάληψη» και μία «συμβολική κίνηση».
Οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν στα γραφεία εκείνη τη στιγμή αντέδρασαν ψύχραιμα και αποχώρησαν χωρίς να καλέσουν την αστυνομία. Αργότερα δήλωσαν ότι οι καταληψίες δεν προκάλεσαν ζημιές.
Σε κείμενό τους οι καταληψίες, περιγράφοντας τα αιτήματά τους, αναφέρουν:
«Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των φυλακισμένων απεργών πείνας που παλεύουν για:
- Κατάργηση της ειδικής αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα τους νόμους περί τρομοκρατικής και εγκληματικής οργάνωσης (νόμοι 187Α και 187).
- Κατάργηση των ειδικών κατασταλτικών νόμων (κουκουλονόμος).
- Κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ που αποτελούν το σύμβολο του καθεστώτος εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων.
- Οριοθέτηση της χρήσης και της επεξεργασίας του DNA σαν αποδεικτικό μέσο.
- Επίσης στηρίζουμε το κοινό αίτημα για την άμεση απελευθέρωση του Σ. Ξηρού που εξοντώνεται καθημερινά εδώ και 13 χρόνια από το εκδικητικό κράτος καθώς και την απαίτησητων μελών της Σ.Π.Φ για την απελευθέρωση των συγγενών τους.
Αναρχικές/οι, Αλληλέγγυες/οι στον αγώνα των πολιτικών κρατουμένων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυτοί δεν είναι ηθοποιοί, αλλά influencers: Στην «πυρά» το νέο Baywatch
- Ιράν: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ καλεί τις υπηρεσίες πληροφοριών να στοχοθετήσουν «εχθρούς στην πατρίδα και στο εξωτερικό»
- Λέκκας για σεισμούς στην Ήπειρο: Θα γίνονται για αρκετές ημέρες ακόμα
- Χειροπέδες σε ζευγάρι ληστών που «χτυπούσε» καταστήματα
- The Ellinikon: Ένας τόπος για όλους
- Θρυλικό επίτευγμα του ΛεΜπρόν Τζέιμς: Έπιασε τον Ρόμπερτ Πάρις στην 1η θέση με τα περισσότερα ματς στο ΝΒΑ!



