Πέθανε ο συγγραφέας του Αλμανάκ, Κώστας Διγκαβές
Ο θεσσαλονικιός δικηγόρος Κώστας Διγκαβές – εμπνευστής και συγγραφέας του μοναδικού στη χώρα Αλμανάκ που εξέδιδε ανελλιπώς από το 1983 μέχρι πρόσφατα, πέθανε σήμερα, Τρίτη, σε ηλικία 81 ετών.
Ο θεσσαλονικιός δικηγόρος Κώστας Διγκαβές – εμπνευστής και συγγραφέας του μοναδικού στη χώρα Αλμανάκ που εξέδιδε ανελλιπώς από το 1983 μέχρι πρόσφατα, πέθανε σήμερα, Τρίτη, σε ηλικία 81 ετών.
Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, με σπουδές νομικής στο ΑΠΘ, ο Κώστας Διγκαβές ασχολήθηκε με την ενεργό δικηγορία επί σειρά ετών ενώ στα 35 χρόνια της συγγραφικής του δράσης συνέταξε 40 και πλέον πολύτιμα για τους μελετητές βιβλία (Οι εκλογές στην Ελλάδα 1844-1985, Βουλή και βουλευτές 1946-1977, Το ημερολόγιο της χουντικής επταετίας, Το Σύνταγμα της Ελλάδας, Κ. Εμμ. Διγκαβές ένας Θεσσαλονικιός δικηγόρος (μια ματιά στα χρόνια που πέρασαν), Αγροτικός κώδιξ: περιέχων το περί κωδικοποιήσεως των Αγροτικών νόμων…, Εκλογές στη μεταπολεμική Ελλάδα 1946-1981 κ.α.).
Από το 1983 έως και το 2012 εξέδιδε (τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με τον μοναχογιό του Μανώλη σε έκδοση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων) το ετήσιο Ελληνικό και Διεθνές Αλμανάκ – την ετήσια παγκόσμια ιστορία όπως επέλεγε να το χαρακτηρίζει το «πνευματικό του παιδί» – ένα «ημερολόγιο γεγονότων και ειδήσεων που γεννήθηκε από την αναγκαιότητα να μην ξεχνιούνται αυτά που λένε και κυρίως αυτά που κάνουν οι πολιτικοί».
«Φανατικός Θεσσαλονικιός και… φανατικά αντικειμενικός» όπως αυτοπροσδιορίστηκε σε παλιότερη συνέντευξή του δήλωνε τουλάχιστον περήφανος για το συγγραφικό του έργο και δήλωνε: «Έχω την αίσθηση ότι φεύγοντας θα αφήσω έργο χρήσιμο για την κοινωνία, γιατί… διδασκόμαστε απ’ το χθες, με ικανοποιεί το γεγονός ότι στο πέρασμά μου απ’ αυτή τη ζωή, άφησα τα ίχνη μου…»
Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Τετάρτη, στις 10.45 από τον ιερό ναό Αναστάσεως του Κυρίου στα Κοιμητήρια της Θέρμης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σαλσέδο: «Στον ΟΦΗ έδειξα την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου»
- Φωτιά στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης – Ήχησε το 112
- Μύκονος: «Σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών διέθετε 30χρονος – Διακινούσε ακόμα και παραισθησιογόνα μανιτάρια σε σκόνη
- Ρωσία: Τα πλήγματα της Ουκρανίας δεν θα μείνουν χωρίς την ενδεδειγμένη απάντηση
- «Νοσεί» το ΕΣΥ – Χειροπέδες στον μοναδικό γιατρό του Καστελόριζου μετά από μήνυση του δημάρχου
- Ρόδος: Υπό έλεγχο η φωτιά στον Ατάβυρο – Έκαψε περίπου 10 στρέμματα
- Γιασικεβίτσιους: «Ο Ομπράντοβιτς είναι σαν να μην έφυγε ποτέ από τον Παναθηναϊκό»
- Απόβαση των Αθηναίων στις παραλίες – Άφησαν το κλεινόν άστυ και έτρεξαν για βουτιές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442