Κριτσίνια σφολιάτας με πραλίνα φουντουκιού
ΥΛΙΚΑ(για 1 λαµαρίνα)
1πακέτο?φύλλο σφολιάτας Χρυσή Ζύμη 850 γρ.
1 µικρό βάζο έτοιµη πραλίνα φουντουκιού
1 κουτί µπισκότα τύπου πτι-µπερ, περασµένα από το multi
1 αβγό, ελαφρώς χτυπηµένο (για την επάλειψη)
µαύρη ζάχαρη (για το πασπάλισµα των κριτσινιών πριν από το ψήσιµο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Στρώνουµε τη σφολιάτα σε έναν καθαρό πάγκο εργασίας, απλώνουµε σε όλη την επιφάνειά της την πραλίνα και πασπαλίζουµε µε το τριµµένο µπισκότο.
2 Κόβουµε τη σφολιάτα σε λωρίδες πάχους 2 εκ. και τις στρίβουµε από τη µία άκρη µέχρι την άλλη. Κατόπιν κόβουµε τις στριφτές λωρίδες σε πιο µικρές, των 10 εκ.
3 Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Τοποθετούµε τα κριτσίνια σε λαµαρίνα στρωµένη µε φύλλο σιλικόνης ή λαδόκολλα, τα αλείφουµε µε το αβγό, πασπαλίζουµε µε τη ζάχαρη και τα ψήνουµε για περίπου 30-40 λεπτά, µέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Το μυστικό για απίθανες σφολιατοδημιουργίες!
- Βολιβία: Η νέα δεξιά κυβέρνηση συνέλαβε τον τέως αριστερό πρόεδρο Αρσε για διαφθορά
- Λίβανος: Νέα πυρά του Ισραήλ εναντίον περιπόλου κυανοκράνων του ΟΗΕ
- Ουκρανία: Ανταλάσσει drones, πυραύλους και συναφείς τεχνολογίες με MiG-29 από την Πολωνία
- Ουκρανία: Ο Τραμπ αποκαλύπτει ότι ειπώθηκαν «σκληρές κουβέντες» με Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς
- Eurovision: O ΣΥΡΙΖΑ καλεί την Ελλάδα να αποχωρήσει από τον διαγωνισμό τραγουδιού
- Η βαθμολογία στη League Phase του Champions League και η θέση του Ολυμπιακού