Επενδυτικό Ταμείο για τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου
Σκανδιναβικό μοντέλο για την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας εξετάζει η κυβέρνηση, που σημαίνει ότι τα περιουσιακά στοιχεία ακινήτων και μετοχών κρατικών εταιρειών θα μπουν κάτω από την ομπρέλα ενός νέου Κρατικού Επενδυτικού Ταμείου.
Εξάλλου, στόχος είναι στον νέο αυτόν φορέα να ενταχθούν και τα μελλοντικά έσοδα από την εκμετάλλευση ορυκτού και εθνικού πλούτου της χώρας.
Επικεφαλής του θα είναι ένας γενικός γραμματέας αξιοποίησης κρατικής περιουσίας, κάτω από τον οποίο θα βρίσκεται η διοίκηση του Ταμείου. Πληροφορίες φέρουν γνωστό στέλεχος του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ να εμπλέκεται στο αυριανό μοντέλο αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας.
* Διαβάστε περισσότερα στα Νέα
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μελόνι: Φέρνει αυστηρότερα μέτρα για το μεταναστευτικό
- Καναδάς: Η ένοπλη επίθεση έγινε ενώ είχε ξεκινήσει πρόγραμμα επαναγοράς όπλων από την κυβέρνηση
- Ας φάνε παντεσπάνι: Ο Χάρι Στάιλς δεν νοιάζεται αν είσαι πολύ φτωχός για να πας σε συναυλία του
- Η Σάκκαρη ψάχνει «εκδίκηση» και τον πρώτο της ημιτελικό μετά από 22 μήνες (vids)
- Φάμελλος για ακρίβεια: Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη ακόμα και το έθιμο της Τσικνοπέμπτης έχει γίνει πολυτέλεια
- Τρίπολη: Απομακρύνθηκε ο ανδριάντας του Κολοκοτρώνη από την Πλατεία Άρεως για συντήρηση

