Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα παπούτσια που ονειρευόμαστε, τώρα φτιάχνονται πάνω στο πόδι μας

Τα παπούτσια που ονειρευόμαστε, τώρα φτιάχνονται πάνω στο πόδι μας

Αννιώ Παυλοπούλου Μεσημέρι Κυριακής. Χτυπάει το τηλέφωνο μου. Μια καλή μου φίλη. «Έλα, τι κάνεις;» ρωτάω εγώ περιχαρής. «Καλά καλά. Να σε ρωτήσω κάτι». Και εκεί είναι που αρχίζω να αντιλαμβάνομαι την αγωνία αποτυπωμένη στην φωνή της. «Τι έχεις αγαπημένη μου» ρωτώ ως καλή και πιστή φίλη, πρόθυμη να βοηθήσω. «Άσε. Παντρεύεται η αδελφή μου […]

Αννιώ Παυλοπούλου

Μεσημέρι Κυριακής. Χτυπάει το τηλέφωνο μου. Μια καλή μου φίλη. «Έλα, τι κάνεις;» ρωτάω εγώ περιχαρής. «Καλά καλά. Να σε ρωτήσω κάτι». Και εκεί είναι που αρχίζω να αντιλαμβάνομαι την αγωνία αποτυπωμένη στην φωνή της. «Τι έχεις αγαπημένη μου» ρωτώ ως καλή και πιστή φίλη, πρόθυμη να βοηθήσω. «Άσε. Παντρεύεται η αδελφή μου και έχουμε πελαγώσει». Η ειδικότητα μου. Όχι, καλέ, το πελάγωμα. Ο γάμος και η απλοποίηση όλων αυτών που πελαγώνουν τις μέλλουσες νύφες.
Το θέμα νυφικό το έλυσε σύντομα. Αυτό που τις ταλάνιζε –την φίλη μου, την αδελφή της, την μητέρα τους, την κουμπάρα και όποια άλλη είχε διανύσει ατελείωτα shopping χιλιόμετρα –ήταν τα παπούτσια. Ένα ζευγάρι που θα άρεσε και θα βόλευε την νυφούλα. Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς «Μα, έλα τώρα. Τόσο κυκλοφορούν στην αγορά».
Πριν βγάλετε εύκολα συμπεράσματα για το βαθμό παραξενιάς της αδελφής- της φίλης θα σας θέσω προ των ευθυνών σας: πόσες μα πόσες φορές έχετε γυρίσει όλα τα μαγαζιά -μικρά και μεγάλα –σε όλη την εμβέλεια της Αττικής και έχετε γυρίσει σπίτι με άδεια χέρια και μια έκφραση της απόλυτης απογοήτευσης στο πρόσωπο; Ε; Πολλάκις. Όχι γιατί είστε περίεργες (και «θα μείνετε στο ράφι, το ένας σας βρωμάει και το άλλο σας ξινίζει» όπερ η μητέρα συχνά πυκνά αναφέρει) αλλά γιατί ΔΕΝ υπάρχει ΑΥΤΟ το οποίο ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ.
Ειδικά στην περίπτωση των παπουτσιών τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο πολύπλοκα. Ψάχνουμε κάτι όμορφο, που να ταιριάζει στο στυλ μας, να μας βολεύει, να κολακεύει το κουντεπιέ, τον αστράγαλο, την γάμπα μας… Η περίσταση του γάμου προσθέτει ακόμη μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας καθώς τόσο οι αισθητικές όσο και οι «ανατομικές» προσδοκίες αυξάνονται τρομερά.
Το πρόβλημα, για παράδειγμα, της αδελφής-της φίλης είναι ότι είναι πολύ ψηλή –άρα δεν θέλει ένα πολύ ψηλό τακούνι αλλά θέλει μεγάλο νούμερο –και λάτρεις του boho-casual – άρα αποκλείουμε καθετί φανταχτερό, υπερβολικό και και και… Υπάρχουν βεβαίως και ακόμη πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις με γυναίκες που λόγω μυοσκελετικών προβλημάτων φορούν διαφορετικό μέγεθος σε κάθε πόδι ή αντιμετωπίζουν άλλου είδους ανατομικές δυσμορφίες που επιβάλλουν συγκεκριμένη φόρμα στα παπούτσια που επιλέγουν.
Αλλά όπως είπα, είμαι ειδική σε αυτά τα (φαινομενικά) δύσλυτα προβλήματα. Η απάντηση είναι «ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ». Που; Έχω και γι αυτό απάντηση. Στο TAILORED SHOES. Ο καλύτερος σύμμαχος της νύφης που τα θέλει όλα και έτσι όπως τα θέλει. Το καταφύγιο όσων ξέρουν ακριβώς τι αναζητούν –και όσων ακόμη δεν έχουν φανταστεί κάτι καθώς το έμπειρο προσωπικό έχει τον τρόπο να δώσει μορφή στις επιθυμίες σας.
Ο παράδεισος της επιλογής: ο,τι χρώμα θες, ό,τι υλικό θες, ό,τι νούμερο θες και ο,τι τακούνι θες, ο,τι φόρμα θες.

gamos.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024