Μάρτιν Σουλτς: Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα είναι κυβέρνηση του «όχι»
Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν θα είναι κυβέρνηση των αρνήσεων, δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera. «Ο Τσίπρας ξέρει καλά ότι πρέπει να υπάρξουν συμβιβασμοί με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα και με τους εταίρους στην ευρωζώνη και στην ΕΕ» επισημαίνει ο Σουλτς, ο οποίος αναμένεται την Πέμπτη στην Αθήνα σε μεσολαβητικό ρόλο.
Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν θα είναι κυβέρνηση των αρνήσεων, δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera,
«Ο Τσίπρας ξέρει καλά ότι πρέπει να υπάρξουν συμβιβασμοί με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα και με τους εταίρους στην ευρωζώνη και στην ΕΕ» επισημαίνει ο Σουλτς, ο οποίος αναμένεται την Πέμπτη στην Αθήνα σε μεσολαβητικό ρόλο.
«Οι κίνδυνοι αστάθειας, σήμερα, είναι πολύ πιο περιορισμένοι από ό,τι το 2009» αναφέρει στη συνέντευξη στην Corriere, ο τίτλος της οποίας είναι «Εμπιστεύομαι τον Τσίπρα, είναι ρεαλιστής και θα διαπραγματευθούμε χωρίς να υπάρξουν εκβιασμοί».
«Η πρωτοβουλία τώρα θα πρέπει να ληφθεί από τη νέα ελληνική κυβέρνηση» αναφέρει και προσθέτει πως «είναι σαφές ότι θα πρέπει να υπάρξει μια συνολική συζήτηση. Μια διαπραγμάτευση η οποία να βασιστεί σε αίσθημα ευθύνης και ρεαλισμό, όχι σε κατηγορίες, εκβιασμούς και τελεσίγραφα» προσθέτει.
«Θεωρώ ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από χρόνια απόλυτης λιτότητας, ζούμε μια νέα φάση. Πολλοί κατανοούν πλέον, ότι η δημοσιονομική πειθαρχία χωρίς επενδύσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, δεν μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη. Τα προγράμματα Ντράγκι και Γιούνκερ εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, το οποίο θέτει και πάλι την ανάπτυξη στο επίκεντρο της διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης» υπογραμμίζει ο Μάρτιν Σουλτς.
Τέλος, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δηλώνει βέβαιος ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το ευρώ, χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα «πραγματιστή και χαρισματικό πολιτικό» και τονίζει πως «η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, από κοινού, πρέπει να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πίτερ Γκριν: Πέθανε ο ηθοποιός που ξεχώρισε για τον ρόλο του «κακού» στο Pulp Fiction και τη «Μάσκα
- ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική απεργία την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου – Ποιοι δεν θα συμμετέχουν, τι θα γίνει με τα ΜΜΜ
- Αγρότες: Όλα τα βλέμματα στη Νίκαια – Σε εξέλιξη το συντονιστικό των αγροτών
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Επ’ αόριστον δέσμευση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων από την Ευρωπαϊκή Ένωση
- Volley League: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής
- Προσωπικό εστιατορίου τρολάρει τον CEO της Ryanair και τον χρεώνει για «επιπλέον χώρο για τα πόδια»