Προβάδισμα 13 δευτερολέπτων απολαμβάνει ο S. Loeb μετά το τέλος της πρώτης αγωνιστικής ημέρας του Ράλλυ Monte Carlo. Ο Aλσατός, ο οποίος επέστρεψε στο αριστερό κάθισμα του Citroen DS3 για έναν και μοναδικό αγώνα, κυριάρχησε στην πρώτη ειδική διαδρομή της ημέρας, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι εκκινούσε από την 13η θέση, αφήνοντας δεύτερο τον O. Tannak και τρίτο -σε απόσταση 30 δευτερολέπτων- τον S. Ogier.

Θετικό ήταν το ξεκίνημα και τους υπόλοιπους οδηγούς της Citroen Racing, K. Meeke και M. Ostberg, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την πρώτη ειδική της χθεσινής ημέρας στην τέταρτη και την πέμπτη θέση αντιστοίχως.

Διαφορετική ήταν η εικόνα της δεύτερης ειδικής διαδρομής του Ράλλυ Monte Carlo, με τον S. Ogier να αντεπιτίθεται και να περιορίζει την απόσταση που τον χώριζε από τον συμπατριώτη του στα 13,3 δευτερόλεπτα.

Στην τρίτη θέση της κατάταξης, με διαφορά 36,1 δευτερολέπτων από την κορυφή, αναρριχήθηκε ο J. Latvala, με τον O. Tanak να υποχωρεί από την δεύτερη στην τέταρτη θέση και δεύτερο οδηγό της M-Sport να προσπερνά τον K. Meeke, κλείνοντας την πρώτη ημέρα του Ράλλυ Monte Carlo στην 5η θέση.

Έξοδο στην πρώτη κιόλας ειδική διαδρομή είχε ο D. Sordo με το Hyundai i20 WRC, ενώ προβλήματα με τα ηλεκτρικά του Ford Fiesta RS WRC αντιμετώπισε ο R. Kubica.

1 Sebastien Loeb Citroen 30m08.2s
2 Sebastien Ogier Volkswagen 13.3s
3 Jari-Matti Latvala Volkswagen 36.1s
4 Ott Tanak Ford 38.6s
5 Elfyn Evans Ford 47.4s
6 Kris Meeke Citroen 59.8s
7 Andreas Mikkelsen Volkswagen 59.9s
8 Thierry Neuville Hyundai 1m06.8s
9 Mads Ostberg Citroen 1m08.7s
10 Henning Solberg Ford 1m17.6s

auto.in.gr