Ρεπουμπλικανοί καλούν Νετανιάχου να μιλήσει στο Κογκρέσο τον Φεβρουάριο
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προσκλήθηκε από τους Ρεπουμπλικανούς να μιλήσει ενώπιον του Κογκρέσου στις 11 Φεβρουαρίου για «την απειλή που αποτελούν το ακραίο Ισλάμ και το Ιράν», όπως ανακοίνωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ. Η πρόσκληση ήλθε ακριβώς την επομένη της προειδοποίησης Ομπάμα ότι θα ασκήσει βέτο σε οποιαδήποτε νομοθετική απόπειρα για νέες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προσκλήθηκε να μιλήσει ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου στις 11 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ.
«Ζητώ από τον πρωθυπουργό να μιλήσει ενώπιον του Κογκρέσου για τη σοβαρή απειλή που αποτελούν το ακραίο Ισλάμ και το Ιράν για την ασφάλειά μας και για τον τρόπο ζωής μας», ανέφερε ο Μπένερ σε ανακοίνωσή του.
Η πρόσκληση του Μπένερ έρχεται την επομένη της προειδοποίησης του Μπαράκ Ομπάμα κατά την ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης ότι θα ασκήσει βέτο σε οποιοδήποτε νομοσχέδιο προβλέπει την επιβολή νέων κυρώσεων εναντίον του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Η ομιλία του Νετανιάχου θα είναι η τρίτη που εκφωνεί ενώπιον του Κογκρέσου μετά τα 1996 και το 2011.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Διακοπές στην… έρημο για τον Γιαμάλ (vid)
- Η τεχνολογία βάζει φρένο στις προσλήψεις – Στάση αναμονής από τις εταιρείες, υπό πίεση οι εργαζόμενοι
- Κολλαγόνο, παντζάρια και… σεξ: Τι μας δίδαξε η επιστήμη για την υγεία και την ευεξία το 2025
- «Κανείς δεν είναι ασφαλής όταν με ερωτεύεται» – Οι τέσσερις γάμοι και τα διάσημα love story της Μπριζίτ Μπαρντό
- LIVE: Μίλαν – Ελλάς Βερόνα
- Ιωάννινα: Στο νοσοκομείο δύο 15χρονες έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ – Δύο συλλήψεις
