Στους οκτώ οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης
Στα οκτώ ανέρχονται πλέον τα θύματα της γρίπης στη χώρα μας, μετά το θάνατο ενός ακόμα ασθενούς, το Σαββατοκύριακο, από επιπλοκές που του προκάλεσε ο ιός.
Στα οκτώ ανέρχονται πλέον τα θύματα της γρίπης στη χώρα μας, μετά το θάνατο ενός ακόμα ασθενούς, το Σαββατοκύριακο, από επιπλοκές που του προκάλεσε ο ιός.
Οι ασθενείς που έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ, είναι 30 σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία, από τους οποίους οι 15 εξακολουθούν να βρίσκονται υπό παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ εφιστά την προσοχή των υγειονομικών αρχών για την καλύτερη αντιμετώπιση των κρουσμάτων της εποχικής γρίπης, καθώς το στέλεχος που κυριαρχεί φέτος δεν καλύπτεται από το υπάρχον εμβόλιο. Το επίμαχο στέλεχος φαίνεται να «προτιμά» περισσότερο ηλικιωμένα άτομα με υποκείμενα νοσήματα.
Πάντως, οι επιδημιολόγοι συνιστούν τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων (άτομα άνω των 60 ετών, παιδιά και ενήλικες με χρόνια νοσήματα, έγκυες και θηλάζουσες, παχύσαρκα άτομα με ΔΜΣ> 40kg/m2, και όλοι οι κλειστοί πληθυσμοί σε φυλακές, ιδρύματα σχολές, ειδικά σχολεία) έστω και τώρα, αφού το στέλεχος Α(Η1Ν1)pdm09 και τα λίγα απομονωθέντα στελέχη Β, μέχρι τώρα δείχνουν καλή αντιστοιχία με αυτά που περιέχονται στο φετινό εμβόλιο.
health.in.gr
- Μιανμάρ: Οι εκλογές διεξάγονται σε ένα κλίμα βίας και καταστολής λέει ο ΟΗΕ
- Μεγάλη Βρετανία: Συμφώνησε με Αγκόλα και Ναμίμπια για επιστροφές «παράτυπων μεταναστών»
- Οι ΗΠΑ ανησυχούν για το βεληνεκές κινεζικών βαλλιστικών πυραύλων εναντίον πλοίων – Φτάνουν στην Δυτική Ακτή
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση
- «Ένταση» ανάμεσα σε Νετανιάχου και την ομάδα του Τραμπ πριν τη συνάντηση της Δευτέρας
- Σκανδιναβία: Η καταιγίδα Γιοχάνες άφησε πίσω της δύο νεκρούς και χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα