Τι κοινό έχουν ο Μανόλης Αναγνωστάκης, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Νάνος Βαλαωρίτης και ο Θανάσης Βαλτινός; Εκτός από σπουδαίοι ποιητές και συγγραφείς έχουν ασχοληθεί και με άλλες μορφές τέχνης, όπως η ζωγραφική, το κολάζ, η χαρακτική και η φωτογραφία. Έργα τους, καθώς και πολλών ακόμα ανθρώπων του λόγου, θα παρουσιαστούν στην έκθεση «Βίοι Παράλληλοι» που διοργανώνει η Εταιρεία Συγγραφέων στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, από τις 4 ώς τις 18 Φεβρουαρίου.

Τι κοινό έχουν ο Μανόλης Αναγνωστάκης, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Νάνος Βαλαωρίτης και ο Θανάσης Βαλτινός; Εκτός από σπουδαίοι ποιητές και συγγραφείς έχουν ασχοληθεί και με άλλες μορφές τέχνης, όπως η ζωγραφική, το κολάζ, η χαρακτική και η φωτογραφία.

Έργα τους, καθώς και πολλών ακόμα ανθρώπων του λόγου, θα συγκεντρωθούν σε μια έκθεση-πολυθέαμα, που παράλληλα θα περιλαμβάνει και εκδηλώσεις λόγου, μουσική και προβολές, την οποία διοργανώνει η Εταιρεία Συγγραφέων με τίτλο «Βίοι Παράλληλοι» στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων (Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας) από τις 4 ώς τις 18 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έργα 48 μελών της Εταιρείας Συγγραφέων, που εκτός από τον λόγο διακονούν παράλληλα και άλλες μορφές τέχνης με συνέπεια και αφοσίωση.

Θα εκτεθούν έργα ζωγραφικής και κολάζ των ποιητών Μανόλη Αναγνωστάκη, Νίκου Εγγονόπουλου, Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργη Παυλόπουλου και Νίκου Καρούζου.

Επίσης, θα παρουσιαστούν έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, σχεδίου, κολάζ, γλυπτικής, video και κατασκευές των συγγραφέων Νάνου Βαλαωρίτη, Σπύρου Λ. Βρεττού, Πάνου Θεοδωρίδη, Αλέξανδρου Ίσαρη, Δημήτρη Καλοκύρη, Βασίλη Κουγέα, Πάνου Κουτρουμπούση, Ευτυχίας-Αλεξάνδρας Λουκίδου, Πρόδρομου Μάρκογλου, Μαργαρίτας Μέλμπεργκ, Μάρκου Μέσκου, Ηρώς Νικοπούλου, Παυλίνας Παμπούδη, Δημήτρη Πετσετίδη, Γιώργου Ρωμανού, Γιώργου Σκαμπαρδώνη, Γιάννη Δ. Στεφανάκι, Αργύρη Χιόνη, Νίκου Χουλιαρά, Α.Κ. Χριστοδούλου.

Η φωτογραφία έχει απασχολήσει τους Θανάση Βαλτινό, Γιώργο Γώτη, Νίκο Δήμου, Βάκη Λοϊζίδη, Άρη Μαραγκόπουλο, Κυριάκο Ντελόπουλο, Βασίλη Ρούβαλη, Μισέλ Φάις, Χρήστο Χρυσόπουλο, έργα των οποίων θα παρουσιαστούν στην έκθεση.

Στο θέατρο συμμετέχουν οι Ανδρέας Αντωνιάδης, Αμάντα Μιχαλοπούλου, Δέσποινα Τομαζάνη, στον κινηματογράφο οι Τάσος Γουδέλης, Ολυμπία Καράγιωργα, Αχιλλέας Κυριακίδης, στη μουσική οι Θωμάς Κοροβίνης, Σάκης Παπαδημητρίου, Γιάννης Πατίλης, στην οπτική ποίηση οι Μιχαήλ Μήτρας, Ντίνος Σιώτης, Νατάσσα Χατζιδάκι, Τηλέμαχος Χυτήρης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr