Τον Ιανουάριο η ετυμηγορία για τον Μπράουν, τον φερόμενο «χάκερ» των αποκαλύψεων
Mέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2015 θα πρέπει να περιμένει ο αμερικανός δημοσιογράφος Μπάρετ Μπράουν, προκειμένου να του ανακοινωθεί η ετυμηγορία του δικαστηρίου για την υπόθεση hacking σε αμερικανικές εταιρείες, αλλά και για «απειλητική γλώσσα» -όπως αναφέρει το κατηγορητήριο- έναντι του FBI. Η μέγιστη ποινή που αντιμετωπίζει είναι κάθειρξη 8,5 ετών.
Mέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2015 θα πρέπει να περιμένει ο αμερικανός δημοσιογράφος Μπάρετ Μπράουν, προκειμένου να του ανακοινωθεί η ετυμηγορία του δικαστηρίου για την υπόθεση hacking σε αμερικανικές εταιρείες, αλλά και για «απειλητική γλώσσα» -όπως αναφέρει το κατηγορητήριο- έναντι του FBI. Η μέγιστη ποινή που αντιμετωπίζει είναι κάθειρξη 8,5 ετών.
Ο Μπράουν έχει αρκετές φορές χαρακτηριστεί ως ο «ανεπίσημος εκπρόσωπος Τύπου των Anonymous» πράγμα που ο ίδιος απορρίπτει.
Ο 33χρονος συνελήφθη το 2012 μετά από έφοδο του FBI στο σπίτι του, όπως και στο σπίτι της μητέρας του.
O Μπράουν κατηγορείται ότι από κοινού με μια μεγάλη ομάδα χάκερς, κατάφεραν να αποκαλύψουν τις «ατασθαλίες» σε πράξεις ή συμβόλαια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με πάσης φύσεως εργολάβους.
Οι αποκαλύψεις γίνονταν μέσα από το δίκτυο ProjectPM, που ο ίδιος δημιούργησε.
Ο Μπράουν βρισκόταν αντιμέτωπος με πολυετή ποινή κάθειρξης -ίσως και δεκαετίες, όπως παρατηρούν ορισμένα sites- ωστόσο, οι δικηγόροι του ήρθαν σε συμφωνία με τις Αρχές και πλέον κατηγορείται για τρία αδικήματα: μετάδοση απειλητικών μηνυμάτων, προσπάθεια να κρύψει λάπτοπ στη διάρκεια έρευνας από το FBI και για συνέργεια σε παράνομη πρόσβαση στα αρχεία προστατευόμενου υπολογιστή.
Έχει ήδη μείνει στη φυλακή 12 μήνες αναμένοντας τη δίκη του, ενώ του είχε επιβληθεί 6μηνη απαγόρευση στο να συζητήσει την υπόθεσή του με τα Μέσα Ενημέρωσης.
»» Η σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο διαδίκτυο για τον Μπάρετ Μπράουν
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Πολύ σημαντικό για τον Τραμπ, η Ελλάδα να είναι ενεργειακός κόμβος στην περιοχή
- Χονγκ Κονγκ: Εκλογές στη σκιά της πρόσφατης πολύνεκρης πυρκαγιάς
- Zootopia 2: Σινεμά στην Κίνα γέμισαν σκυλιά – Η πιο viral προβολή της χρονιάς
- Έρευνα: Χαρτογραφήθηκε εκτεταμένο ηφαιστειακό σύστημα στη Μήλο – Υδροθερμικά πεδία έως 230 μ.
- Βορίζια: Σαράντα ημέρες από το μακελειό – Σήμερα το μνημόσυνο του Φανούρη Καργάκη
- «Ολυμπιακός, o κορυφαίος ελληνικός σύλλογος»



