Πάτησε τις 1.000 μονάδες το Χρηματιστήριο την Τετάρτη
Νέα ισχυρή άνοδο κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου την Τετάρτη, με την αγορά να διασπά ανοδικά τα επίπεδα των 1.000 μονάδων. Υπερπέδωσαν οι μετοχές της ΔΕΗ, της Ελλάκτωρ και της Alpha Bank. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.008,03 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,68%.
Νέα ισχυρή άνοδο κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου την Τετάρτη, με την αγορά να διασπά ανοδικά τα επίπεδα των 1.000 μονάδων, κινούμενη σε ανοδική τροχιά για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση. Υπερπέδωσαν οι μετοχές της ΔΕΗ, της Ελλάκτωρ και της Alpha Bank.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.008,03 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 1,68%.
Είναι το υψηλότερο κλείσιμο μετά τη συνεδρίαση της 9ης Οκτωβρίου, τις 1.025,05 μονάδες.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 1.012,36 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 2,12%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 97,87 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,75%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,31%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της ΔΕΗ (+6,71%), της Ελλάκτωρ (6,12%), της Αlpha Bank (+4,67%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+4,08%), της Τιτάν (+3,84%), της ΕΧΑΕ (+3,81%), της Εθνικής (+3,55%) και της Eurobank (+3,08%).
Αντιθέτως πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Ιντραλότ (-1,60%), του ΟΠΑΠ (-1,37%), της Coca Cola HBC (-0,61%), της Τέρνα Ενεργειακή (-0,38%), της Folli Follie (-0,28%) και του ΟΛΠ (-0,14%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+4,92%), των Κατασκευών (+4,18%) , των Τραπεζών (+3,39%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+3,30%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Ταξιδιών (-1,31%) και των Τροφίμων (-0,60%).
Ανοδικά κινήθηκαν 60 μετοχές, 37 πτωτικά και 20 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Σφακιανάκης +19,52%, Μπουτάρης (κ) +19,35%, ΝΕΛ +17,24%, Pasal +16,49% και Καθημερινή +14,05%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Altec -14,81%, Moda Bango -10,00%, Elinoil -9,78%, Ακρίτας -9,56% και Ικτίνος -7,04%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σέρρες: Θύμα ξυλοδαρμού στις φυλακές ο 16χρονος που σκότωσε τον 17χρονο
- Αυτή η μεγάλη επιτυχία αποδείχθηκε η αρχή του τέλους – Οι Take That όπως δεν τους έχουμε δει ποτέ ξανά
- Ολυμπιακός: Ποιοι είναι οι πιθανότεροι αντίπαλοι σε περίπτωση πρόκρισης στα νοκ-άουτ του Champions League (pics)
- Συστήθηκε ομάδα εργασίας για την επίσπευση αδειοδότησης καταφυγίων των αδέσποτων ζώων συντροφιάς
- «Πάμε με καλή ψυχολογία»: Τι είπε ο προπονητής του Άγιαξ για τον «τελικό» με τον Ολυμπιακό
- Κακοκαιρία: Σε ισχύ έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου – Κλειστό το πορθμείο
