Οι Μολδαβοί ψήφισαν Ευρώπη, παρά τo προβάδισμα του φιλορωσικού κόμματος
Τα τρία φιλοευρωπαϊκά κόμματα εμφανίζονται σε θέση να σχηματίσουν κυβέρνηση με βάση τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών στη Μολδαβία, παρά το απρόσμενα ισχυρό προβάδισμα του κόμματος που «κοιτάζει» προς τη Μόσχα. Οι εκλογές για την κυβέρνηση του Κισινάου έγιναν χωρίς τη συμμετοχή της αποσχισχείθασας Υπερδνειστερίας, η οποία σχηματίζει στην Μολδαβία ένα σκηνικό ανάλογο με εκείνο της Ουκρανίας.
Τα τρία φιλοευρωπαϊκά κόμματα εμφανίζονται σε θέση να σχηματίσουν κυβέρνηση με βάση τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών στη Μολδαβία, παρά το απρόσμενα ισχυρό προβάδισμα του κόμματος που «κοιτάζει» προς τη Μόσχα. Οι συνομιλίες πάντως για σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού προδιαγράφονται σκληρές.
Οι εκλογές για την κυβέρνηση του Κισινάου έγιναν χωρίς τη συμμετοχή της αποσχισχείθασας Υπερδνειστερίας, η οποία σχηματίζει στην Μολδαβία ένα σκηνικό ανάλογο με εκείνο της Ουκρανίας.
Με το 87% των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί το πρωί της Δευτέρας, τα τρία φιλοευρωπαϊκά κόμματα των Φιλελεύθερων Δημοκρατικών, των Φιλελεύθερων και των Δημοκρατικών εμφανίζονται αθροιστικά περίπου στο 44,4%.
Απροσδόκητα όμως υψηλό ήταν το ποσοστό των Σοσιαλιστών, του ισχυρότερου φιλορωσικού κόμματος στο Κισινάου, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη θέση με 21,6%. Μαζί με το δεύτερο φιλορωσικό κόμμα, το Κομμουνιστικό, η δύναμή τους φτάνει το 39,5% -τέσσερις δηλαδή μονάδες πίσω από τον συνασπισμό των τριών φιλοευρωπαϊκών κομμάτων.
Χωρίς σημαντική αλλαγή με τα τελικά αποτελέσματα, η δυναμη των τριών φιλοευρωπαϊκών κομμάτων αρκεί για να τους δώσει πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο των 101 εδρών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ταϊρίκ Τζόουνς αρέσει στον Ολυμπιακό – Παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Παρτιζάν οι «ερυθρόλευκοι» (vid)
- Πέθανε η ηθοποιός Μπριζίτ Μπαρντό
- Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Εμείς φάγαμε λάσπη στην τηλεόραση, 3 γυναίκες τράβηξαν τα πάνδεινα στο δικαστήριο»
- Ivan Greko: «Δεν έχει βραχιολάκι» λέει ο δικηγόρος του τράπερ μετά τη σύλληψή του
- «Πρόταση της Γκρέμιο στον Παναθηναϊκό για τον Τετέ»
- ΝΔ: Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του στελέχους του κόμματος Μιχάλη Λεκάκου