ΣΥΡΙΖΑ: Κορυφαία στελέχη αναλαμβάνουν να καθησυχάσουν τις αγορές
Επιχείρηση καθησυχασμού των αγορών και των πανίσχυρων οικονομικών funds θέτει σε εφαρμογή η Κουμουνδούρου, καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν για τον κίνδυνο ενδεχόμενης αποσταθεροποίησης και νευρικής αντίδρασης των αγορών εφόσον μετά τις εκλογές κληθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα Σαββατοκύριακο, ο Γιώργος Σταθάκης θα βρεθεί από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη στο Σίτι του Λονδίνου προσκεκλημένος τoυ ιαπωνικού επενδυτικού οίκου Nomura, που σύμφωνα με την Κουμουνδούρου πλασάρεται στην πρώτη πεντάδα της κατηγορίας του μετά τις Morgan Stanley, Merrill Lynch, Goldman Sachs, J.P. Morgan κ.λπ.
To ενδιαφέρον του συμποσίου που διοργανώνει η Nomura έχει μόνο ένα θέμα και έναν καλεσμένο. Τον Γιώργο Σταθάκη που θα κληθεί μέσα στο τριήμερο να αναπτύξει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ελληνική οικονομία. Ο εν λόγω οίκος εκπροσωπεί περί τα 35-40 funds που επενδύουν κυρίως στην Ευρώπη και ενδιαφέρονται για τις πιθανές επιπτώσεις μιας διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στα επενδυτικά τους κεφάλαια.
Εκ παραλλήλου, αλλά εντελώς συμπτωματικά τις ίδιες ημέρες στη βρετανική πρωτεύουσα θα βρίσκεται και ο έτερος οικονομολόγος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, ο οποίος έχει προσκληθεί από το Ελληνικό Παρατηρητήριο της London School Economics, την οποία διευθύνει ο οικονομολόγος Κέβιν Φέρδεστον.
Εκεί ο Γιάννης Μηλιός θα δώσει διάλεξη και θα συναντηθεί με οικονομικούς παράγοντες. Την εκδήλωση διοργανώνει η ένωση παραρτημάτων ελληνικών τραπεζών στη Βρετανία. Ως γνωστόν, ο Κέβιν Φέδερστον ανήκε στην επιτροπή σοφών που είχε συγκροτήσει ο Γιώργος Παπανδρέου το 2010, για να συνεισφέρει με τις προτάσεις της σε μια νέα οργανωτική δομή κυβέρνησης και κράτους.
Το συγκεκριμένο Ινστιτούτο είχε προωθήσει την πρώτη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ, όταν μετέβη στο ΔΝΤ και μίλησε στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.
Όλες οι διεθνείς δραστηριότητες των οικονομικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τις ευλογίες της Κουμουνδούρου. Η ηγεσία θεωρεί ότι είναι επιβεβλημένη η διεθνής παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ και η επαφή του με οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες. Πρακτική που επικρότησε άλλωστε και ο εκπρόσωπος Πάνος Σκουρλέτης εξηγώντας στους δημοσιογράφους, εμμέσως πλην σαφώς, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πηγαίνει παντού για να παρουσιάζει τις απόψεις του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- To Australian Open με φόντο την κορυφή του κόσμου
- Στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στα Μάλγαρα
- Έμμα Καρυωτάκη: Σε δίκη παραπέμπεται και η συνοδηγός του μοιραίου ΙΧ
- Γιώργος Μπότας: Κατέθεσε μήνυση για διαρροή προσωπικών δεδομένων – «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»
- «Απέτυχε» το πρόγραμμα καθαρισμού του Έβερεστ – Η κορυφή του κόσμου έγινε χωματερή
- Ο βοηθός του Ομπράντοβιτς τα έβαλε με την Παρτιζάν: «Ξαφνικά βρήκε χρήματα για έναν παίκτη όπως ο Πέιν»