Οι συνταξιούχοι στην Ιταλία θα μπορούν να απολαμβάνουν δωρεάν ταινίες στον κινηματογράφο, ενώ θα μπορούν να κάνουν δωρεάν επεμβάσεις για καταρράκτη και εμφυτεύματα δοντιών, αναφέρεται στην εφημερίδα Il Messaggero.

Ο Μπερλουσκόνι υποσχέθηκε με επιστολή του να μειώσει τη φορολογία και να αυξήσει τις συντάξεις, ενώ η παροχολογία συνεχίστηκε με «δωρεάν σινεμά τα απογεύματα και ταξίδια με το τρένο στη διάρκεια της εβδομάδας».

Ο 78χρονος πολιτικός αναφέρει στην επιστολή: «Λέμε στους φίλους μας που έχουν πάρει σύνταξη: Μην κάνετε το λάθος που κάνατε στις τελευταίες ευρωεκλογές».

«Πρέπει να πάτε και να ψηφίσετε. Σας το λέει κάποιος που σας αγαπά και είναι στην ηλικία σας: ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι» προσθέτει ο ιταλός πολιτικός στην επιστολή του σε γαλάζια στελέχη, σε μία προσπάθεια να πείσει τους ηλικιωμένους να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές Forza Italia.

O πρώην πρωθυπουργός που έχει δύο λευκά πουντλ που αποκαλεί Ντούντου και Ντουντίνα άφησε το καλύτερο για το τέλος: «Δωρεάν ραντεβού με τον κτηνίατρο μία φορά τον μήνα για τα αγαπημένα σας τετράποδα».

Με την κίνησή του αυτή, ο Μπερλουσκόνι επιχειρεί να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματός του, Φόρτσα Ιτάλια, τα οποία, στα διάφορα γκάλοπ που αφορούν την πρόθεση ψήφου, δεν ξεπερνούν, τους τελευταίους μήνες το 16%.

Υπενθυμίζεται ότι Μπερλουσκόνι εκτίει ποινή κοινωφελούς εργασίας σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων για την υπόθεση της Mediaset.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ