Δημόσιοι υπάλληλοι με μικρές καταδίκες γλιτώνουν την αυτοδίκαιη αργία
Δεν θα τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία δημόσιοι υπάλληλοι εφόσον τους έχει επιβληθεί από τη Δικαιοσύνη ποινή φυλάκισης ως δυο ετών με αναστολή ή με μετατροπή της σε χρηματικό πρόστιμο.
Μιλώντας στο Βήμα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης Θεόδωρος Λιβάνιος –ο οποίος υπογράφει το έγγραφο που εστάλη προς τους φορείς-, αφορά κυρίως υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι βρίσκονται σε «μετωπικές» υπηρεσίες στον δημόσιο τομέα, περιλαμβανομένων και των δήμων, όπως μηχανικοί έργων, υπεύθυνοι οδοστρώματος, εργοδηγοί κ.ά., εναντίον των οποίων ασκούνται, εκ της θέσεώς τους, μηνύσεις.
Όπως σημειώνει, δημόσιοι υπάλληλοι σε τέτοιες περιπτώσεις φτάνουν στα δικαστήρια και τους επιβάλλονται μικρές ποινές, μέχρι διετούς φυλάκισης με αναστολή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πέπλο ομίχλης κάλυψε τη Θεσσαλονίκη – Καθυστερήσεις στις πτήσεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»
- Ποιοι πετάνε τη σκούφια τους στη Ρωσία με τα αρχεία Έπσταϊν
- Κατασκοπεία στις Ένοπλες Δυνάμεις: Τα επόμενα βήματα και ο κίνδυνος απώλειας της ελληνικής ιθαγένειας
- Ο Ρονάλντο συνέχισε την «απεργία» του και ο κόσμος της Αλ Νασρ τον στήριξε (pics)
- Νέα αύξηση τιμών στα σούπερ μάρκετ – Ποια προϊόντα οδήγησαν στην άνοδο [πίνακες]
- Ουκρανία: Ο Τραμπ βιάζεται να κλείσει τη συμφωνία, ο Ζελένσκι συναντά τους Ευρωπαίους και μεγάλο μέρος της χώρας δεν έχει ρεύμα




