Καταγγελία για επίθεση αστυνομικών κατά φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφου του VICE
Την επίθεση αστυνομικών κατά μιας φωτορεπόρτερ και ενός δημοσιογράφου του καταγγέλλει το VICE. Σύμφωνα με την καταγγελία, η φωτορεπόρτερ χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ στη διάρκεια της πορείας για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ενώ ο δημοσιογράφος τραυματίστηκε από άνδρες της ομάδας Δέλτα στη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια. Ερευνά το περιστατικό η ΕΛ.ΑΣ.
Την επίθεση αστυνομικών κατά μιας φωτορεπόρτερ και ενός δημοσιογράφου του καταγγέλλει το VICE. Σύμφωνα με την καταγγελία, η φωτορεπόρτερ χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ στη διάρκεια της πορείας για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ενώ ο δημοσιογράφος τραυματίστηκε από άνδρες της ομάδας Δέλτα στη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια.
Από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής έρευνας και παράλληλα ενεργείται προανάκριση από την διεύθυνση ασφάλειας Αττικής.
Καταγγελία και από τη ρεπόρτερ του Mega Ειρήνη Ανδρουλάκη:
Ευχαριστώ την ομάδα δέλτα για την κροτίδα που πέταξε στα πόδια μου στη Νοταρα, κάνοντας ενας απο τους αστυνομικούς κωλοδάχτυλο.
— IRENE ANDROULAKI (@IANDROULAKI) November 17, 2014
Η καταγγελία του VICE έχει ως εξής:
«Γυναίκα φωτορεπόρτερ του VICE, χτυπήθηκεκατά τη διάρκεια της πορείας από τα ΜΑΤστην πλάτη ενώ την τράβηξαν και από τα μαλλιά. Λίγη ώρα αργότερα, ο δημοσιογράφος του VICE, Αντώνης Ντινιακός (ο οποίος εκείνη την ώρα ήταν στα Εξάρχεια με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ Λευτέρη Μπιντέλα), δέχθηκε επίθεση στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σουλτάνη από άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ, οι οποίοι τον χτύπησαν με τις μηχανές τους στο χέρι και στο γόνατο, ενώ στη συνέχεια 4 αστυνομικοί κατέβηκαν και τον πέταξαν στο έδαφος. Αυτή την ώρα μονάδες της ομάδας ΔΕΛΤΑ περνούν με τις μηχανές τους μέσα από τα στενά των Εξαρχείων οδηγώντας επικίνδυνα και εκφοβίζοντας από ανθρώπους που επιστρέφουν στα σπίτια τους μέχρι και δημοσιογράφους που καλύπτουν τα γεγονότα.»
Δημοσιογράφος του VICE, χτυπήθηκε από ΔΕΛΤΑδες στην πλατεία Εξαρχείων! #17ngr #vice_gr http://t.co/p9Gfs24k66 pic.twitter.com/5Q9H6z8WNt
— VICE GREECE (@vice_gr) November 17, 2014
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνεχίζεται το σίριαλ με Τετέ: «Η Γκρέμιο καταθέτει πρόταση αγοράς στον Παναθηναϊκό»
- ΚΚΕ: Αν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αναζητούν τραμπούκους, ας κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη
- Χρυσοχοΐδης: Αντικοινωνική συμπεριφορά και ακραίες ενέργειες από τους αγρότες
- Έλον Μασκ: Σάλος με σχόλιο του μεγιστάνα για 19χρονη που κινδύνευε με απέλαση
- Ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με το Μαρούσι πριν τον Ολυμπιακό – Τα δεδομένα στο τριφύλλι με τη γρίπη Α
- Τρίγωνα, κάλαντα και καρφιά: Οι χριστουγεννιάτικες ευχές της Μπρίτνεϊ Σπίαρς έσταζαν φαρμάκι

