Το ΑΣΕΑΔ… εξέθεσε την ΕΟΠΕ και δικαίωσε την προσφυγή του ΖΑΟΝ
Μία απόφαση που έρχεται να βάλει βόμβα στα θεμέλια του εφετινού πρωταθλήματος της Α1 βόλεϊ γυναικών, εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης το ΑΣΕΑΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών), καθώς ούτε λίγο, ούτε πολύ, ακύρωσε την απόφαση της Ομοσπονδίας να ξεκινήσει τη σεζόν 2013-2014 με 11 ομάδες και όχι με 12, όπως προέβλεπε η προκήρυξη. Για την ακρίβεια, το ΑΣΕΑΔ δικαίωσε τον ΖΑΟΝ που είχε προσφύγει κατά της απόφασης της ΕΟΠΕ και εξέθεσε τους χειρισμούς της Ομοσπονδίας, μετά την ξαφνική αποχώρηση των Βριλησσίων.
Μία απόφαση που έρχεται να βάλει βόμβα στα θεμέλια του εφετινού πρωταθλήματος της Α1 βόλεϊ γυναικών, εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης το ΑΣΕΑΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών), καθώς ούτε λίγο, ούτε πολύ, ακύρωσε την απόφαση της Ομοσπονδίας να ξεκινήσει τη σεζόν 2013-2014 με 11 ομάδες και όχι με 12, όπως προέβλεπε η προκήρυξη.
Για την ακρίβεια, το ΑΣΕΑΔ δικαίωσε τον ΖΑΟΝ που είχε προσφύγει κατά της απόφασης της ΕΟΠΕ και εξέθεσε τους χειρισμούς της Ομοσπονδίας, μετά την ξαφνική αποχώρηση των Βριλησσίων.
Πλέον, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ και δικηγόρος στο επάγγελμα, Αχιλλέας Μαυρομάτης, καλείται να βρει μια λύση στο «μπάχαλο» που δημιουργείται με το πρωτάθλημα να μετράει ήδη πέντε αγωνιστικές… άκυρες;
Με βάση την απόφαση του ΑΣΕΑΔ, ο ΖΑΟΝ είτε θα διεκδικήσει τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα, αλλά και έξτρα μεταγραφική περίοδο, είτε θα απαιτήσει αποζημίωση για βλάβη και διαφυγόντα κέρδη.
Από την πλευρά της η Ομοσπονδία, διέρρεε ότι η απόφαση του ΑΣΕΑΔ, δεν ξεκαθαρίζει την κατάσταση, καθώς πουθενά δεν αναγράφεται ότι ο ΖΑΟΝ δικαιούται να συμμετάσχει στην Α1 και ότι μόνο σε περίπτωση αδυναμίας διεξαγωγής του πρωταθλήματος με δώδεκα ομάδες, τότε εκείνο μπορεί να διεξαχθεί με έντεκα.
Το προσεχές Σάββατο (16/11), το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ θα ασχοληθεί με την απόφαση του ΑΣΕΑΔ, ψάχνοντας για το νομικό «παραθυράκι» που θα… δικαιώσει την αποδεδειγμένα πλέον αποτυχημένη απόφαση της Ομοσπονδίας για 11 ομάδες.
Αναλυτικά η απόφαση του ΑΣΕΑΔ αναφέρει:
«Το ΑΣΕΑΔ με την υπ’ αρ. 91/12-11-2014 απόφαση του δέχεται την προσφυγή και τους πρόσθετους λόγους του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «Ζηρίνειος Αθλητικός Όμιλος Νέων (ΖΑΟΝ) Κηφισιάς».
Ακυρώνει την από 6-9-2014 απόφαση (πρακτικό υπ’ αρ. 25) της ΕΟΠΕ με την οποία αποφασίστηκε η διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών της περιόδου 2014-2015 με την συμμετοχή ένδεκα ομάδων.
Αναπέμπει την υπόθεση στα αρμόδια όργανα της ΕΟΠΕ προκειμένου να επιλεγεί η ομάδα που θα συμπληρώσει τον αριθμό των δώδεκα ομάδων και μόνο σε περίπτωση αδυναμίας διεξαγωγής του πρωταθλήματος με δώδεκα ομάδες να διεξαχθεί αυτό με ένδεκα ομάδες. Διατάσσει την επιστροφή του παραβόλου στον καταθέσαντα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τραμπ – Νετανιάχου: Συναντώνται στο Μαρ-α-Λάγκο, στο επίκεντρο η δεύτερη φάση της συμφωνίας για τη Γάζα
- Η σταθερότητα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, η εγγύηση Σιμεόνε και ο θρύλος ‘Ομπλακ
- Υπό την πίεση των ΗΠΑ, το ακροδεξιό AfD θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου
- Σέρρες: «Δεν τον είδε κανείς» – Κορυφώνεται η αγωνία για τον αγνοούμενο πυροσβέστη
- Στο Σεν Τροπέ και δίπλα στη θάλασσα το τελευταίο αντίο στη Μπριζίτ Μπαρντό
- Η ενημέρωση ως φαστ φουντ – Το TikTok έγινε το κορυφαίο social για ειδήσεις μεταξύ νέων
