Το πρώτο smartphone για χρήστες με κινητικές δυσκολίες
Το πρώτο "έξυπνο" τηλέφωνο που λειτουργεί με τη φωνή και με κινήσεις του κεφαλιού παρουσίασε εταιρεία στο Τελ Αβίβ. Απευθύνεται σε άτομα με κινητικές δυσκολίες, ενεργοποιείται με τη φράση «Σουσάμι Άνοιξε» και η χρήση του δεν απαιτεί καμία κίνηση των χεριών.
Το πρώτο smartphone που λειτουργεί με νεύματα του κεφαλιού παρουσίασε μια εταιρεία στο Τελ Αβίβ.
Η συσκευή ενεργοποιείται με τη φράση «Σουσάμι Άνοιξε», όπως ακριβώς και το όνομά του, «Sesame Phone».
Πρόκειται για μια συσκευή Nexus 5 της Google και της LG που διαθέτει ειδικό λογισμικό ώστε να χρησιμοποιείται με φωνητικές εντολές και κινήσεις του κεφαλιού. Το software δημιουργήθηκε από άτομα με κινητικές δυσκολίες και απευθύνεται σε όσους έχουν κινητικές δυσκολίες στα άνω άκρα.
Το λογισμικό μπορεί να «δουλέψει» σχεδόν σε κάθε εφαρμογή, αυτόματα χωρίς πρόσθετες ρυθμίσεις ή εξωτερικό εξοπλισμό.
Η συσκευή με εγκατεστημένο το λογισμικό κοστίζει 350 δολάρια, και οι πρώτοι αγοραστές του, θα λάβουν τις συσκευές τον Μάρτη του 2015.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεγάλη φωτιά σε ναυτική εγκατάσταση των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν
- «Ανακουφισμένος» ο Φρίντριχ Μερτς για το τέλος του καθεστώτος του Ιράν – «Δεν είναι ώρα για κήρυγμα», λέει
- World Monitor: Οι σημαντικότερες γεωπολιτικές εξελίξεις στην οθόνη σου, σε πραγματικό χρόνο
- Γρηγορίου: «Το τρίτο γκολ του Παναθηναϊκού και το πέναλτι στον Αλφαρέλα αποτελούν αλλοίωση»
- Ελ Εριάν: Πώς θα αντιδράσουν οι αγορές στη σύγκρουση Ιράν με ΗΠΑ-Ισραήλ
- Μπενίτεθ: «Το σημαντικότερο είναι πως η ομάδα γίνεται όλο και καλύτερη και πιο δυνατή»


