Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Rolling Stones εναντίον της ασφαλιστικής τους εταιρείας

Οι Rolling Stones εναντίον της ασφαλιστικής τους εταιρείας

Σε μια αρκούντως μπερδεμένη -νομικά- υπόθεση έχουν μπλεχτεί εδώ και λίγες εβδομάδες οι Rolling Stones: το αειθαλές ροκ συγκρότημα ακύρωσε πριν έξι μήνες την περιοδεία του στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία εξαιτίας του θανάτου της επί χρόνια συντρόφου του Μικ Τζάγκερ. Το συγκρότημα διεκδικεί τώρα το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ από την ασφαλιστική του εταιρεία ως αποζημίωση για την ακύρωση της περιοδείας.

Σε μια αρκούντως μπερδεμένη -νομικά- υπόθεση έχουν μπλεχτεί εδώ και λίγες εβδομάδες οι Rolling Stones: το αειθαλές ροκ συγκρότημα ακύρωσε πριν έξι μήνες την περιοδεία του στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία εξαιτίας του θανάτου της Λόρεν Σκοτ, της επί χρόνια συντρόφου του τραγουδιστή, Μικ Τζάγκερ.

Ο τραγουδιστής σοκαρίστηκε τόσο πολύ από την αιφνίδια αυτοκτονία της, με αποτέλεσμα να πάθει μετατραυματικό στρες και να ακολουθήσει την συμβουλή του ψυχιάτρου του, ακυρώνοντας πολλές εμφανίσεις της επικείμενης περιοδείας τους, προκειμένου να ηρεμήσει.

Τώρα θα αναρωτηθείτε και δικαίως: μα αφού το συγκρότημα ακύρωσε από μόνο του τις συναυλίες αυτές, γιατί επιθυμεί αποζημίωση;

Γιατί κάθε μεγάλο συγκρότημα, προτού βγει σε περιοδεία, υπογράφει κι ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο με μια εταιρία, ώστε αν χαθούν χρήματα για τον άλφα ή βήτα λόγο, να αποζημιωθούν για τον κόπο τους.

Σύμφωνα λοιπόν με την πολιτική αποζημίωσης του συγκροτήματος, σε περίπτωση ακύρωσης λόγω θανάτου ενός ατόμου του στενού περιβάλλοντος των καλλιτεχνών, τα μέλη δικαιούνται αποζημίωσης.

Έτσι λοιπόν, μπορεί οι Rolling Stones να ακύρωσαν οι ίδιοι την περιοδεία τους, όμως τα χρήματα που έχασαν, πρέπει να τα καλύψει η ασφαλιστική τους εταιρία.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής το συγκρότημα δεν έχει πάρει καμία αποζημίωση, καθώς όπως λέει η ασφαλιστική τους εταιρία, «ο θάνατος της Λόρεν δεν ήρθε ξαφνικά από φυσικά αίτια», κάτι που δεν καλύπτεται από το συμβόλαιο που υπέγραψαν οι δυο πλευρές.

Συγκεκριμένα, η ασφαλιστική προσπαθεί να γλιτώσει το ποσό αυτό υποστηρίζοντας πως η σύντροφος του Τζάγκερ έπασχε από καιρό από ψυχολογικά προβλήματα και η αυτοκτονία της ήταν, λίγο έως πολύ, αναμενόμενη, οπότε σ’ αυτή την περίπτωση δεν προβλέπεται να δοθεί η αποζημίωση της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ που ζητά το συγκρότημα.

Για το λόγο αυτό και μια ομάδα ασφαλιστών πήρε την άδεια να ψάξει το ιστορικό της υγείας της σχεδιάστριας, απευθυνόμενη μέχρι και στον αδελφό της εκλιπούσης, Ράνταλ Μπάμπροου.

Η ασφαλιστική εταιρεία υποστηρίζει επίσης πως κι ο Τζάγκερ δεν πάσχει από κάτι σοβαρό και το μετατραυματικό στρες, όσο έντονο κι αν ήταν, δεν μπορούσε να σταθεί αιτία για να ακυρωθεί η περιοδεία τους.

Επίσης, ο Τζάγκερ δεν πήρε χαρτί με την διάγνωση από τον ψυχίατρό του, οπότε δεν μπορεί να αποδείξει την πάθηση του.

Η Σκοτ ήταν ζευγάρι με τον Τζάγκερ από το 2001 μέχρι τον Μάρτιο της τρέχουσας χρονιάς, οπότε κι έβαλε τέλος στη ζωή της.

Η γνωστή σχεδιάστρια μόδας βρέθηκε κρεμασμένη με ένα φουλάρι στο λαιμό της δεμένο στο πόμολο μιας πόρτας, μέσα στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024