Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Band Aid 30» από τον Γκέλντοφ στη μάχη κατά του Έμπολα

«Band Aid 30» από τον Γκέλντοφ στη μάχη κατά του Έμπολα

Τριάντα χρόνια μετά την πρώτη και ιστορική ηχογράφησή του το τραγούδι «Do they Know it's Christmas» θα ηχογραφηθεί ξανά με πρωτοβουλία του Μπομπ Γκέλντοφ και με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την καταπολέμηση του ιού Έμπολα. Διάσημοι καλλιτέχνες θα λάβουν μέρος στη φιλανθρωπική δράση «Band Aid 30» και το Σάββατο θα μπουν στο στούντιο, ώστε το τραγούδι να κυκλοφορήσει τη Δευτέρα. Δείτε το βίντεο από την ηχογράφηση του 1984.

Τριάντα χρόνια μετά την πρώτη και ιστορική ηχογράφησή του το τραγούδι «Do they Know it’s Christmas» θα ηχογραφηθεί ξανά με πρωτοβουλία του Μπομπ Γκέλντοφ και με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την καταπολέμηση του ιού Έμπολα.

Το 1984 ο Γκέλντοφ, γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο, κατάφερε να ευαισθητοποιήσει μια ολόκληρη γενιά τραγουδιστών της ροκ μουσικής και να δημιουργήσει το συγκρότημα Band Aid. Στόχος του ήταν η ηχογράφηση ενός τραγουδιού με φιλανθρωπικό σκοπό, αφού όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις διατέθηκαν για την αντιμετώπιση του λιμού στην Αφρική.

Τώρα, το τραγούδι θα ηχογραφηθεί ξανά στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Band Aid 30» και στη νέα διασκευή θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, το συγκρότημα One Direction, οι τραγουδιστές Μπόνο, Εντ Σίραν και Σαμ Σμιθ και η τραγουδίστρια Αντέλ.

Ο Γκέλντοφ έγραψε το τραγούδι μαζί με τον τραγουδιστή των Ultravox Μιντζ Γιουρ. Στην αρχική έκδοσή του, που συγκέντρωσε από πωλήσεις 8,5 εκατ. ευρώ, συμμετείχαν ορισμένοι από τους διασημότερους καλλιτέχνες της εποχής, όπως οι Μπόνο, Τζορτζ Μάικλ, Στινγκ, Φιλ Κόλινς και πολλοί άλλοι. Το τραγούδι επανεκδόθηκε άλλες δύο φορές, το 1989 και το 2004.

Το 1985 πραγματοποιήθηκε η συναυλία «Live Aid», κατά την οποία συγκεντρώθηκαν πάνω από 80 εκατ. ευρώ.

Η νέα ηχογράφηση θα γίνει το Σάββατο και το τραγούδι θα κυκλοφορήσει την επόμενη Δευτέρα. Παράλληλα, θα υπάρξουν διασκευές του τραγουδιού τόσο στη γαλλική όσο και στη γερμανική γλώσσα.

«Κατάφερα να πείσω φίλους στη Γαλλία και τη Γερμανία να φτιάξουν ένα συγκρότημα Band Aid France και ένα συγκρότημα Band Aid Germany. Θα συναντηθούν στις επόμενες 2 ή 3 εβδομάδες» δήλωσε ο Γκέλντοφ αναφέροντας ότι στην προσπάθεια συμμετέχουν ο Τζόνι Χάλιντεϊ και το ντουέτο της ηλεκτρονικής μουσικής Νταφτ Πανκ.

Για τη νέα διασκευή, ο Μπομπ Γκέλντοφ επισήμανε ότι «άντλησε έμπνευση από το εκπληκτικό κουράγιο των γιατρών και νοσοκόμων» του εθνικού συστήματος υγείας της Βρετανίας που ταξίδεψαν στη Δυτική Αφρική, κυρίως στη Σιέρα Λεόνε, για να βοηθήσουν τους πληθυσμούς να αντιμετωπίσουν αυτόν «τον απάνθρωπο ιό».

Δείτε το βίντεο από την ηχογράφηση του 1984

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024