Κρούσματα φυματίωσης στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων
Μεγάλη ανησυχία έχουν προκαλέσει σε κρατούμενους και αστυνομικούς τα κρούσματα φυματίωσης που παρουσιάστηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων. Δύο κρατούμενοι που έχουν νοσήσει έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Τουλάχιστον οκτώ αστυνομικοί και άλλοι πέντε κρατούμενοι στο ΑΤ Πατησίων βρέθηκαν θετικοί σε εργαστηριακό έλεγχο (μαντού).
Μεγάλη ανησυχία έχουν προκαλέσει σε κρατούμενους και αστυνομικούς τα κρούσματα φυματίωσης που παρουσιάστηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων.
Δύο κρατούμενοι που έχουν νοσήσει μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Ταυτόχρονα, τουλάχιστον οκτώ αστυνομικοί και άλλοι πέντε κρατούμενοι στο ΑΤ Πατησίων βρέθηκαν θετικοί σε εργαστηριακό έλεγχο (μαντού), σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.
Οι τελευταίοι λαμβάνουν ήδη προληπτική φαρμακευτική αγωγή, ενώ για να διαπιστωθεί εάν έχουν νοσήσει υποβάλλονται σε περαιτέρω ιατρικό και ακτινολογικό έλεγχο.
Με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών τονίζει ότι «τα Αστυνομικά Τμήματα και οι χώροι προαναχωρησιακής κράτησης αποτελούν ωρολογιακή υγειονομική βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί με θύματα τους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους».
»Έχουμε κατά καιρούς τονίσει με όλους τους τρόπους ότι τα Αστυνομικά Τμήματα δεν είναι φυλακές ψυχών και ούτε χώροι κράτησης ακόμα και ποινικών κρατουμένων για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Έχουμε επισημάνει ότι οι χώροι των αστυνομικών καταστημάτων έχουν ορισμένες αντοχές και συγκεκριμένη επάρκεια κράτησης ανθρώπων, η οποία όμως συνεχώς υπερβαίνεται» τονίζει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Fed: Στο μικροσκόπιο της οι μεγάλες τράπεζες για την έκθεσή τους στην ιδιωτική πίστη
- Νέος Κόσμος: Σακούλες με μολότοφ κατέσχεσαν λίγο πριν το Χριστός Ανέστη – Αποκλειστικές εικόνες
- Τράπεζα της Αγγλίας: Συναγερμός για το Mythos της Anthropic
- Γιορτή σήμερα 12 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]
- Ο Μπέζος «κλέβει» ταλαντούχο στέλεχος από την OpenAI



