Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Γάμος, θέμα timing ή καπατσοσύνης;

Γάμος, θέμα timing ή καπατσοσύνης;

Αννιώ Παυλοπούλου Φωτό.:IMAXtree Δεν θα πιάσω τον Μπραντ Πιτ που είχε το κοριτσάκι μας την Άνιστον τόσο καιρό χωρίς ένα παιδί και με την Αντζελίνα έχει χάσει το λογαριασμό. Πραγματικά η αφορμή γι αυτόν τον προβληματισμό (- διαπίστωση) έχει δοθεί πολλάκις από το κοντινό και μη φιλικό μου περιβάλλον. Φίλες και γνωστές είχαν πολλά χρόνια […]

Αννιώ Παυλοπούλου Φωτό.:IMAXtree

Δεν θα πιάσω τον Μπραντ Πιτ που είχε το κοριτσάκι μας την Άνιστον τόσο καιρό χωρίς ένα παιδί και με την Αντζελίνα έχει χάσει το λογαριασμό. Πραγματικά η αφορμή γι αυτόν τον προβληματισμό (- διαπίστωση) έχει δοθεί πολλάκις από το κοντινό και μη φιλικό μου περιβάλλον.
Φίλες και γνωστές είχαν πολλά χρόνια σχέση με την κουβέντα όμως περί γάμου και παιδιών να αναβάλλεται επ’ αόριστον και σχεδόν κάθε τέτοιο ενδεχόμενο να περνά σταδιακά στην σφαίρα της φαντασίας, του άπιαστου και του «κοιμάμαι και ονειρεύομαι την Κυριακή παντρεύομαι».
Οι εν λόγω κύριοι μόλις χωρίσουν –συνήθως γιατί αυτοί το κίνησαν όλο το θέμα –με κάποιο μαγικό τρόπο κάνουν το χρόνο σύμμαχο τους και μέσα σε λίγους μήνες, αν όχι εβδομάδες, βρίσκουν το νέο τους ταίρι το οποίο και πριν ακόμη ολοκληρωθούν οι 365 μέρες της γνωριμίας του παντρεύονται και πολλάκις των περιπτώσεων τις κάνουν και μανούλες. Δικαίωμα τους θα μου πείτε. Και βέβαια. Από τη στιγμή που χώρισε ο άνθρωπος ο,τι θέλει κάνει και άντε και στο κεφαλάκι μας οι λεύτερες.
Αλλά γιατί συμβαίνει αυτό;
Θεωρία 1: Για να είναι τόσα χρόνια μαζί μας και σε ηλικία και κατάσταση που να μπορούμε να μιλάμε για γάμο τότε μόλις χωρίζει με εμάς είναι σαν κάτι να ξυπνά να μέσα του, σαν να του χτυπά αυτό το ύπουλο καμπανάκι και να σκέφτεται «πού θα πάει αυτό; Πότε θα γίνω εγώ πατέρας;». Είναι ίσως που ξεβολεύεται ξαφνικά και βλέπει τα πράγματα αλλιώς. Πιο καθαρά και πιο αντικειμενικά. Καταλαβαίνει ότι μάλλον έφτασε η ώρα να δει τη ζωή από άλλη οπτική γωνία. Και με τόση προπόνηση» που είχε κάνει μαζί μας ξέρει πως θα έχει αυτά που του αρέσουν και πως θα αποφεύγουν τις κακοτοπιές. Το κοινωνικό επιχείρημα «ε, είσαι και 38 χρονών» ξαφνικά του φαίνεται πολύ λογικό και αποδεκτό και έτσι δέχεται σχεδόν αβίαστα να μπει στο κλαμπ των παντρεμένων.
Θεωρία 2: Ας το παραδεχτούμε. Η νέα είναι πιο καπάτσα. Όχι πάντα από πρόγραμμα αλλά είναι μια διαβολεμένη αλήθεια. Ίσως γιατί και εκείνη να προέρχεται από μια προηγούμενη πολύχρονη σχέση και τώρα πια να μην χαρίζει κάστανα. Να είναι τόσο απόλυτη και ξεκάθαρη στις θέσεις της που κανένα περιθώριο να μην αφήνει και κανένα συμβιβασμό να μην δέχεται. Η σιγουριά της, λοιπόν, είναι και αυτή παρασύρει τον άντρα και σχεδόν τον υπνωτίζει. Τον πείθει για το μεγάλο βήμα σχεδόν με χειρουργική ακρίβεια και ολική αναισθησία! Ναι. Θα μπορούσαμε να την ξαναπούμε καπάτσα αλλά στην πραγματικότητα είναι σαφής και αμετακίνητη στις επιθυμίες της. Το αν ο πρώην μας ακολουθεί, είναι πραγματικά δική του απόφαση και δική του επιλογή.
Θεωρία 3: Ορισμένοι άντρες –σαφώς και γυναίκες –όταν βρίσκονται πολλά χρόνια σε μια σχέση χάνουν αυτήν την σπίθα του έρωτα, αυτή τη χαρά και την αναστάτωση του ερωτικού πάθους. Γι’ αυτό και χωρίζουν θα μου πείτε. Εν μέρει σωστό θα πω εγώ γιατί παράλληλα έχουν και την πεποίθηση ότι δεν θα μπορέσουν να ξαναφεθούν στον έρωτα, ότι δεν θα μπορέσουν να βρουν μια άλλη γυναίκα που θα τους ξυπνήσει αυτά τα κοιμισμένα αισθήματα. Μόλις λοιπόν συναντήσουν, ελεύθεροι πια, την κοπέλα που θα τους προκαλέσουν αυτό το φτερούγισμα θα την αντιμετωπίσουν ως θαύμα, ως κάτι απίστευτα ξεχωριστό και θα πέσουν με τα μούτρα, θα παραδοθούν άνευ όρων. Είναι η θεά τους, η θεραπεία του κοιμισμένου έρωτα τους. Ε, είναι να μην την παντρευτούν;
Θεωρία 4: Η ώρα της αλήθειας. Δεν ήμασταν εμείς αυτές που το «έβγαλαν». Όχι απαραίτητα γιατί φταίγαμε εμείς ή αυτός. Απλά το γλυκό δεν έδεσε. Ας το πάρουμε απόφαση για να προχωρήσουμε και εμείς ντουγρού στην ευτυχία μας.
Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

gamos.gr

Only in

Βαρύ πλήγμα για τους Δημοκρατικούς - Χάνουν τη στήριξη ενός από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα

Δύο ημέρες μετά την συνάντηση του συνδικάτου με την Κάμαλα Χάρις, το συνδικάτο επέλεξε να μην υποστηρίξει κανένα στις εκλογές στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024