Διπλά πτυχία με παράλληλες σπουδές δρομολογεί το ΕΚΠΑ
Διπλά πτυχία με παράλληλες σπουδές από τέσσερα έως έξι χρόνια δρομολογεί το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πρόκειται για πρόταση του νέου πρύτανη Θ.Φορτσάκη, ο οποίος ξεκαθαρίζει στο Βήμα της Κυριακής, ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία σχετική απόφαση.
Διπλά πτυχία με παράλληλες σπουδές από τέσσερα έως έξι χρόνια δρομολογεί το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πρόκειται για πρόταση του νέου πρύτανη Θ.Φορτσάκη, ο οποίος ξεκαθαρίζει στο Βήμα της Κυριακής, ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία σχετική απόφαση.
O θεσμός αυτός είναι διαδεδομένος στο εξωτερικό. Οι φοιτητές κάθε πανεπιστημίου μπορούν να κάνουν παράλληλες σπουδές σε διαφορετικά αντικείμενα και από 4-6 έτη, ανάλογα με την επιστημονική περιοχή, να αποκτούν εξειδίκευση σε δύο τομείς.
Τα προγράμματα αυτά μπορούν να γίνονται και με τη συνεργασία διαφορετικών πανεπιστημίων στην ίδια ή και σε άλλη χώρα.
Κλάδοι που μπορούν να «συνεργαστούν» στην έκδοση διπλών πτυχίων είναι το Δίκαιο, η Δημόσια Υγεία, η Διοίκηση και η Υγεία, η Ιατρική και η Βιολογία, η Οικονομία, η Νοσηλευτική.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στην έδρα της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Θράκης ο Δένδιας – «Σας ευχαριστώ για αυτό που κάνετε εκ μέρους της κυβέρνησης και του λαού»
- Κατέρρευσε διώροφη πολυκατοικία στην Κύπρο: Μάχη για απεγκλωβισμό ατόμου – Τρείς τραυματίες
- Γεροξεκούτης, παλιάτσος, «απολύεσαι!»: 12 φορές που οι παγκόσμιοι ηγέτες τα έβαλαν ανοιχτά με τον Τραμπ
- Από τη σούβλα στο story – Το Πάσχα στην εποχή των social media
- Η εξομολόγηση του Νεϊμάρ για το Μουντιάλ του 2022: «Ήταν σαν να είχα πεθάνει…»
- Ντορέττα Παπαδημητρίου – Γιώργος Γεροντιδάκης: Χέρι -χέρι στη Μύκονο ανταλλάσσουν φιλιά
