Πυρά αντάλλαξαν πλοία της Βορείου και της Νοτίου Κορέας
Πολεμικό πλοίο της Νότιας Κορέας έριξε προειδοποιητικές βολές την Τρίτη όταν ένα σκάφος της βορειοκορεάτικης ακτοφυλακής έπλευσε σε αμφισβητούμενη περιοχή, στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Χερσονήσου. Το θερμό επεισόδιο σημειώνεται με φόντο τις δειλές κινήσεις προσέγγισης μεταξύ των δύο πλευρών, λίγο μετά την επίσκεψη υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας της Πιονγιανγκ στη Σεούλ και τη συμφωνία για επανέναρξη του -δύσκολου- διαλόγου.
Πολεμικό πλοίο της Νότιας Κορέας έριξε προειδοποιητικές βολές την Τρίτη όταν ένα σκάφος της βορειοκορεάτικης ακτοφυλακής έπλευσε σε αμφισβητούμενη περιοχή, στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της χερσονήσου.
Το θερμό επεισόδιο σημειώνεται με φόντο τις δειλές κινήσεις προσέγγισης μεταξύ των δύο πλευρών, λίγο μετά την επίσκεψη υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας της Πιονγιανγκ στη Σεούλ και τη συμφωνία για επανέναρξη του -δύσκολου- διαλόγου.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Νοτίου Κορέας, το βορειοκορεατικό πλοίο ανταπέδωσε τους πυροβολισμούς πριν αποχωρήσει από την περιοχή.
Ο εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου ανέφερε ότι από το επεισόδιο δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή έχουν σημειωθεί στο παρελθόν σοβαρά επεισόδια.
Τα πολεμικά σκάφη της Βόρειας Κορέας συχνά παραβιάζουν τη βόρεια θαλάσσια συνοριακή γραμμή την οποία αρνούνται να αναγνωρίσουν ως το όριο ανάμεσα στις δυο χώρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ρόδος: 15χρονος τραυματίστηκε από πυροτέχνημα στο χωριό Μαλώνα
- Νέα διάκριση στην Πορτογαλία για τον Συλαϊδόπουλο
- Προφυλακίστηκε ο καθηγητής μουσικής για την ασέλγεια στη 14χρονη μαθήτρια του
- Η Βικτόρια Μπέκαμ επέστρεψε στα χρόνια της «καθαρότητας»
- Βρίθουν ζωονόσων οι αγορές άγριων ζώων – Προειδοποίηση για νέες πανδημίες
- Στην Ουάσιγκτον θα μεταβεί ο πρωθυπουργός του Λιβάνου για συνομιλίες με ΗΠΑ και Ισραήλ
