Να άρουν μεν τον αποκλεισμό κυβερνητικών κτιρίων, αλλά να μην φύγουν από τους δρόμους κάλεσε ο αρχηγός του κινήματος του Occupy Central τους διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ, μετά το «τελεσίγραφο» της ηγεσίας.

Οι ανησυχίες για επέμβαση της αστυνομίας είναι έντονες, ενώ οι φοιτητές -μετά τα επεισόδια έντασης- έχουν αποχωρήσει από τον προγραμματισμένο διάλογο και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην φύγουν από τους δρόμους.

Μπαίνοντας στη δεύτερη εβδομάδα των μαζικών διαδηλώσεων που έχουν παραλύσει το Χονγκ Κονγκ, ο αρχηγός του κινήματος του Occupy Central, Μπένι Τάι, κάλεσε τους διαδηλωτές, όπως μεταδίδει το Reuters, να «ανοιχτούν δίοδιοι προς τα κυβερνητικά κτίρια, ώστε ο [κυβερνήτης] Λιουνγκ να μην έχει λόγο ή αφορμή να διαλύσει την κατάληψή μας και να διαδίδει φήμες».

Καλώντας τους διαδηλωτές να άρουν τον αποκλεισμό κυβερνητικών κτιρίων αλλά να μην αποχωρήσουν από τους δρόμους, ο Μπένι Τάι είπε ότι «στόχος μας είναι ο Λιουνγκ, κι όχι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι».

Τα τελευταία 24ωρα δεν είχε λείψει η ένταση από τους δρόμους του Χονγκ Κονγκ: Σφοδρές οδομαχίες είχαν οδηγήσει στην αναβολή των συνομιλιών μεταξύ της κυβέρνησης και του κινήματος της «επανάστασης της ομπρέλας».

Σποραδικά επεισόδια βίας είχαν σημειωθεί ιδιαίτερα στην περιοχή Μονγκ Κοκ, με τους φοιητητές να καταγγέλλουν ότι «επιστρατεύθηκαν» κακοποιά στοιχεία που συνδέονται με την κινεζική μαφία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press