Προς δημοπρασία για υπηρεσίες 4G το ψηφιακό μέρισμα της Ελλάδας
Τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014 η ΕΕΤΤ θα ξεκινήσει τη δημοπρασία πολλαπλών γύρων με αυξανόμενο τίμημα στις ζώνες των 800 και 2600 ΜHz με σκοπό την εμπορική αξιοποίηση και ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών (4G/LTE) στην κινητή ευρυζωνικότητα.
Τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014 η ΕΕΤΤ θα ξεκινήσει τη δημοπρασία πολλαπλών γύρων με αυξανόμενο τίμημα στις ζώνες των 800MHz και 2600 ΜHz με σκοπό την εμπορική αξιοποίηση και ανάπτυξη υπηρεσιών 4G/LTE στην κινητή ευρυζωνικότητα.
Η δημοπρασία, που θα συνεχιστεί έως την κατακύρωση του φάσματος στους υπερθεματιστές, αφορά την απονομή τριών τμημάτων ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 800 MHz και δεκαοκτώ τμημάτων ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 2600 ΜHz.
Η ζώνη των 800 MHz είναι μέρος του «ψηφιακού μερίσματος», δηλαδή του φάσματος που ελευθερώνεται με τη μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεοπτική τεχνολογία.
Στις 19 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται η μετάβαση της Ελλάδας στην ψηφιακή τηλεόραση και η ζώνη απελευθερώνεται πλήρως. Αυτή η ζώνη συχνοτήτων έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει ασύρματες ευρυζωνικές επικοινωνίες σε μία ολόκληρη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των απομακρυσμένων και των αγροτικών περιοχών.
H απελευθέρωση του φάσματος στα 800MHz για το 4G στην Ε.Ε. έχει καθυστερήσει, όπως είχε επισημάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα μέσα του 2013. Η Ελλάδα είχε ζητήσει προθεσμία μέχρι τον Οκτώβριο 2014 (τμήμα της ζώνης χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς).
H Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων έχει εκπονήσει από το 2009 μελέτη προσδιορισμού και διαθεσιμότητας Ψηφιακού Μερίσματος για την ανάπτυξη προηγμένων υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών έως και την πλήρη έναρξη ψηφιακών τηλεοπτικών εκπομπών. Μπορείτε να διαβάσετε την Επιτελική Σύνοψη της μελέτης στα ελληνικά.
{{{related}}}
In.gr Τεχνολογία
- Αλί Χαμενεΐ: Ο λάτρης του Τολστόι και του Στάινμπεκ που έγινε αγιατολάχ
- «Επική οργή» ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του θεοκρατικού Ιράν – Ένας πόλεμος, πολλά ερωτήματα
- Εκτέλεση στην Καισαριανή: Φως στα… μυστικά των δημοπρασιών
- Το Ιράν ορκίζεται «την πιο καταστροφική επιχείρηση στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας»
- Ιράν: Ο Τραμπ δήλωσε μετά την επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του Χαμενεΐ «πως υπάρχουν καλοί υποψήφιοι»
- Οι τελευταίες στιγμές του Αλί Χαμενεΐ σύμφωνα με την Ιρανική τηλεόραση



