Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποσύρθηκε αρχαία κεφαλή Ερμή από δημοπρασία

Αποσύρθηκε αρχαία κεφαλή Ερμή από δημοπρασία

Τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε η ύποπτη πώληση αρχαίας κεφαλής Ερμή στο Λονδίνο. Μετά από παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο οίκος δημοπρασιών Bonhams αναγκάστηκε να αποσύρει από τον κατάλογό του αρχαία μαρμάρινη κεφαλή Ερμή, η οποία πιθανώς εξάχθηκε παράνομα από την Ελλάδα.

Τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε η ύποπτη πώληση αρχαίας κεφαλής Ερμή στο Λονδίνο.

Μετά από παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο οίκος δημοπρασιών Bonhams αναγκάστηκε να αποσύρει από τον κατάλογό του αρχαία μαρμάρινη κεφαλή Ερμή, η οποία πιθανώς εξάχθηκε παράνομα από την Ελλάδα.

Η δημοπρασία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

«Δεδομένου ότι η κεφαλή περιέχεται σε κατασχεθέν φωτογραφικό υλικό, από το οποίο προκύπτει η πιθανή προέλευση και παράνομη εξαγωγή της από την Ελλάδα, η Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών προχώρησε την ίδια μέρα σε επικοινωνία με τον Οίκο Δημοπρασιών Bonhams ζητώντας περισσότερα στοιχεία για την προέλευση του αντικειμένου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού.

«Σε επόμενο στάδιο και, κατόπιν περαιτέρω έρευνας και τεκμηρίωσης, η Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών ζήτησε την άμεση απόσυρση του αντικειμένου με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος του Ελληνικού Δημοσίου» προσθέτει η ανακοίνωση.

Ο οίκος δημοπρασιών αναγκάσθηκε να αποσύρει την κεφαλή από τη δημοπρασία και για πρώτη φορά παρέπεμψε τον φερόμενο ως κάτοχο σε απευθείας επικοινωνία με το Ελληνικό Δημόσιο, αναφέρει το υπουργείο.

«Σημειώνεται πάντως», καταλήγει η ανακοίνωση «ότι διακοπή μιας δημοπρασίας μπορεί να γίνει μόνο εφόσον υπάρχουν αδιάσειστα νομικά επιχειρήματα που αποδεικνύουν παράνομη ενέργεια. Επομένως, η Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών και το Υπουργείο Πολιτισμού αντιμετωπίζει πάντα με τη δέουσα προσοχή τέτοιου είδους θέματα προς αποφυγήν αιτήσεων αποζημιώσεως κατά του Ελληνικού Δημοσίου».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024