Την κατάργηση του κανονισμού που προβλέπει τους διπλάσιους βαθμούς στον τελευταίο Grand Prix κάθε αγωνιστικής σεζόν προανήγγειλε με δηλώσεις του ο ισχυρός άνδρας της F1, B. Ecclestone, στο πλαίσιο του GP Σιγκαπούρης.

«Προσωπικά επιθυμούσα την εφαρμογή του στους τελευταίους τρεις αγώνες, με αυτόν τον τρόπο οι θεατές θα πίστευαν πως ο κάθε οδηγός έχει πιθανότητες να κερδίσει το πρωτάθλημα. Ωστόσο όλοι με αποκάλεσαν τρελό», δήλωσε ο Βρετανός εκφράζοντας παράλληλα την άποψή του πως ο εν λόγω κανονισμός δεν πρόκειται να ισχύσει το 2015.

Μεταξύ άλλων ο B. Ecclestone επανέφερε στο προσκήνιο της επικαιρότητας το ενδεχόμενο συμμετοχής των κορυφαίων ομάδων με περισσότερα από δύο μονοθέσια, ώστε να καλυφθεί το κενό που είναι πιθανόν να προκύψει από την αποχώρηση ομάδων που δεν αντέχουν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος που προκύπτει από τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1.

«Νομίζω ότι θα πρέπει να το κάνουμε ούτως ή άλλως. Θα προτιμούσα να βλέπω τη Ferrari με τρία μονοθέσια ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα από τις κορυφαίες, παρά να έχω ομάδες που παλεύουν για την επιβίωσή τους».

«Θα γνωρίζουμε μετά από δύο ή τρεις αγώνες, αλλά το ενδεχόμενο αυτό εξετάζεται ήδη», αποκάλυψε ο B. Ecclestone, προκαλώντας για μία ακόμα φορά ποικίλες αντιδράσεις.

auto.in.gr