Μείωση ΦΠΑ σε βασικά αγαθά εξετάζει η κυβέρνηση
Σχέδιο για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη στο υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη που έχει στόχο την ποσοτικοποίηση των επιπτώσεων από τη μείωση του φόρου σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων όπως το ψωμί, το γάλα και το ελαιόλαδο.
Σχέδιο για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά επεξεργάζεται η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύει η εφημερίδα Τα Νέα, ήδη στο υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη που έχει στόχο την ποσοτικοποίηση των επιπτώσεων από τη μείωση του φόρου σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων όπως το ψωμί, το γάλα και το ελαιόλαδο, που θεωρούνται βασικά για το καλάθι των νοικοκυριών.
Το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα είχε τεθεί ξανά στο παρελθόν, ωστόσο τώρα -δεδομένης και της οικονομικής και πολιτικής- συγκυρίας το ζήτημα επανέρχεται.
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, η μείωση του ΦΠΑ, από το 13% που είναι σήμερα, στοχευμένα σε βασικά αγαθά μπορεί να ενισχύσει την κατανάλωση, που έχει μειωθεί σημαντικά λόγω κρίσης.
Εν τω μεταξύ, με στόχο τη μείωση της τιμής στο γάλα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ.Γιακουμάτος έχει συγκαλέσει σύσκεψη με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ και της γαλακτοβιομηχανίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στοχεύει σε μείωση της τάξης του 5% στην τιμή του γάλακτος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- AI: Φόβοι για «έκρηξη» αντιγραφής στα online MBA – Πώς αλλάζει η αξιολόγηση
- Ο Μάιλς Τέλερ νιώθει περήφανος για τον φίλο του Μάικλ Μπ. Τζόρνταν
- Βιλντόζα: «Δεν βλέπω ομάδα που μπορεί να νικήσει τον Ολυμπιακό – Διαφορετικός Παναθηναϊκός με Λεσόρ»
- Τραμπ: Αν δεν κάναμε πόλεμο στο Ιράν, τώρα θα είχαμε πυρηνικό τρίτο παγκόσμιο πόλεμο
- Γενικό μπλακ άουτ στην Κούβα – Χωρίς ρεύμα 10 εκατομμύρια άνθρωποι
- Ανθρωποειδή ρομπότ: Από τα εργαστήρια στον πραγματικό κόσμο


