H κατάκτηση μιας pole position αποτελεί τον στόχο της Renault, καθώς μόνο η επικράτηση στις κατατακτήριες δοκιμές κάποιου Grand Prix θα αποδείξει πως η μονάδα ισχύος που υπογράφει η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία έχει καλύψει το χαμένο έδαφος σε σχέση με τον κινητήρα της Mercedes.

«Γνωρίζουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε αγώνες και ότι είμαστε στη θέση να εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία που μας παρουσιάζεται».

«Ωστόσο αυτό που ουσιαστικά αναζητούμε τώρα είναι μια pole position η οποία θα δείξει τον πραγματικό ρυθμό μας – είναι προφανώς πιο εύκολο να κερδίζουμε αγώνες στην κατάσταση που βρισκόμαστε», δήλωσε ο R. Taffin επικεφαλής των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Renault, επισημαίνοντας πως η γαλλική φίρμα έχει πλησιάσει στο 100% των δυνατοτήτων της σημερινής μονάδας ισχύος.

«Η μεγαλύτερη προσπάθεια για να φτάσουμε εκεί που θέλαμε να φτάσουμε τη φετινή χρονιά βρίσκεται πίσω μας».

«Ότι παίρνουμε αυτή την στιγμή στην πίστα αποτελεί τον καρπό των προσπαθειών μας – τώρα είμαστε στη σωστή κατεύθυνση ώστε να μεγιστοποιούμε την απόδοσή μας και μπορούμε να το επαναλαμβάνουμε σε κάθε αγώνα».

«Αυτό είναι το σημαντικότερο για εμάς. Γνωρίζουμε την απόδοση που έχουμε επιτύχει και γνωρίζουμε πώς να φτάνουμε σε αυτή όποτε το επιθυμούμε».

«Θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε λίγο ακόμα, αγώνα με τον αγώνα μέχρι το τέλος της χρονιάς».

«Ωστόσο ακόμα και να έχουμε ως σκοπό να πάρουμε ότι μπορούμε περισσότερο από αυτή τη χρονιά, θα πρέπει να εστιάσουμε στην επόμενη», πρόσθεσε ο R. Taffin, θέτοντας τις προτεραιότητες της Renault.

auto.in.gr