Τράπεζες: Ελάτε να ρυθμίσετε τώρα τα δάνεια σας
Τις «μηχανές» τους για τη ρύθμιση κόκκινων δανείων ζεσταίνουν οι τράπεζες, ξεκινώντας ήδη καμπάνιες με τις οποίες καλούν όσους δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους να απευθυνθούν στα εξειδικευμένα στελέχη τους για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης, σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής. Σημειώνεται ότι σε «βαριές» περιπτώσεις συζητούν ακόμη και κούρεμα του χρέους.
Τις «μηχανές» τους για τη ρύθμιση κόκκινων δανείων ζεσταίνουν οι τράπεζες, ξεκινώντας ήδη καμπάνιες με τις οποίες καλούν όσους δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους να απευθυνθούν στα εξειδικευμένα στελέχη τους για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης, σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής.
Οι τέσσερις συστημικοί όμιλοι έχουν δημιουργήσει αυτόνομες μονάδες που ασχολούνται αποκλειστικά με τις χορηγήσεις που βρίσκονται σε καθυστέρηση. Στις λύσεις που προτείνουν στους πελάτες τους μπορεί να περιλαμβάνουν πληρωμή μόνο τόκων, επιμήκυνση της διάρκειας εξόφλησης, αναστολή πληρωμών για ένα διάστημα ή ακόμη και «κούρεμα» σε βαριές περιπτώσεις.
Τραπεζικά στελέχη εξηγούν στο ρεπορτάζ του Βήματος τις απόψεις και τις προθέσεις των τραπεζών σχετικά με τους πλειστηριασμούς και τους κακοπληρωτές, αλλά και τις πρακτικές κάθε μιας από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.
*Διαβάστε περισσότερα στο Βήμα της Κυριακής
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: «Γιατί η κατάπαυση του πυρός είναι καταδικασμένη»
- Μαρούσι: Κακοποιός μαχαίρωσε ανήλικο στην προσπάθειά του να τον ληστέψει
- Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ανακοινώνει εναλλακτικές διαδρομές, επικαλούμενο κίνδυνο «ναρκών»
- Μετανάστες: Η Κομισιόν απαντά σε ερώτηση ευρωβουλευτών για το ναυάγιο στη Χίο
- Ρωσία: Ενας άμαχος νεκρός σε επιδρομή drones της Ουκρανίας
- Γάζα: 4 νεκροί, ανάμεσά τους δημοσιογράφος του Al Jazeera, από ισραηλινά πλήγματα