Ποροσένκο: Με όπλα από το ΝΑΤΟ θα εξοπλιστεί η Ουκρανία
Τη συμφωνία Κιέβου με χώρες του ΝΑΤΟ για άμεση παροχή οπλισμού στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Πέτρο Ποροσένκο. «Συνήφθη συμφωνία με χώρες του ΝΑΤΟ για την άμεση προμήθεια σύγχρονων όπλων, τα οποία θα μας βοηθήσουν να προστατευτούμε και να νικήσουμε» αναφέρει το Ria Novosti, επικαλούμενο ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας. Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Ποροσένκο.
Τη συμφωνία Κιέβου με χώρες του ΝΑΤΟ για άμεση παροχή οπλισμού στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος τη Δευτέρα επισκέφθηκε τη Μαριούπολη.
«Συνήφθη συμφωνία με χώρες του ΝΑΤΟ για την άμεση προμήθεια σύγχρονων όπλων, τα οποία θα μας βοηθήσουν να προστατευτούμε και να νικήσουμε» αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, επικαλούμενο ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας.
Ανώτερος συνεργάτης του Ποροσένκο είχε δηλώσει την Κυριακή ότι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία συμφωνήθηκε η παροχή όπλων και στρατιωτικών συμβούλων στην Ουκρανία από πέντε χώρες-μέλη, αλλά τέσσερις από αυτές άμεσα αρνήθηκαν ότι μία τέτοια συμφωνία είχε επιτευχθεί.
Τη Δευτέρα ο Πέτρο Ποροσένκο και ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για την ειρηνική επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν «τα βήματα που θα διευκολύνουν την ειρηνική διευθέτηση της κατάστασης» αναφέρει η λιτή ανακοίνωση.
Ο ουκρανός πρόεδρος βρέθηκε τη Δευτέρα στη Μαριούπολη, την οποία είχαν βάλει στο στόχαστρό τους οι φιλορώσοι ένοπλοι κατά την πρόσφατη «αντεπίθεσή» τους που συνόδευσε την κλιμάκωση των τελευταίων εβδομάδων.
Από την πόλη, ο Ποροσένκο ανέφερε ότι οι φιλορώσοι έχουν παραδώσει 1.200 αιχμαλώτους πολέμου.
Μέσω Twitter διεμήνυσε ότι η Μαριούπολη ανήκει στην Ουκρανία, «δεν θα την παραδώσουμε σε κανέναν».
Από την πλευρά του ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) υπογράμμισε ότι η εκεχειρία στην Ουκρανία παραμένει εύθραυστη. «Γενικά η εκεχειρία τηρείται, αν και παραμένει ακόμη επισφαλής» επισήμανε ο πρεσβευτής της Ελβετίας στον ΟΑΣΕ, Τόμας Γκρέμινγκερ, μιλώντας στη Βιέννη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αγρότες: Εξαπλώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε ολόκληρη την χώρα – «Δεν θα φύγουμε από τα μπλόκα»
- Αλέξης Γρηγορόπουλος: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα 17 χρόνια μετά την εξέγερση των δεύτερων «Δεκεμβριανών»
- Ελένη Φουρέιρα: Κορυφαία γυναίκα καλλιτέχνις της χρονιάς στο Spotify
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (6/12): Πού θα δείτε Ολυμπιακός – ΟΦΗ και τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης
- Σαλαμίνα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα γενέθλια της 75χρονης – Πώς οδηγήθηκε στη φυλακή η νύφη της
- Βασιλιάς Κάρολος: Κουρτίνες από παλάτι του έγιναν κάλτσες για φιλανθρωπία