Ιερόσυλοι αφαίρεσαν μεγάλης αξίας κειμήλια από ναούς στην Κόνιτσα
Δύο ιστορικοί ναοί στα «πέτρινα χωριά» της Κόνιτσας, Μόλιστα και Γανναδιό, έγιναν στόχος άγνωστων ιερόσυλων, οι οποίοι αφαίρεσαν μεγάλης αξίας κειμήλια.
Δύο ιστορικοί ναοί στα «πέτρινα χωριά» της Κόνιτσας, Μόλιστα και Γανναδιό, έγιναν στόχος άγνωστων ιερόσυλων, οι οποίοι αφαίρεσαν μεγάλης αξίας κειμήλια.
Ειδικότερα, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Μόλιστα άρπαξαν μεγάλη αξίας Ευαγγέλιο και άδειασαν το παγκάρι. Οι άγνωστοι δράστες μπήκαν στην εκκλησία αφού έσπασαν σιδερένιο κιγκλίδωμα από ένα παράθυρο και κατέβηκαν στο εσωτερικό.
Από τον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών στο Γαναδιό αφαίρεσαν μία εικόνα του Παντοκράτορα από το 1885, η οποία ήταν τοποθετημένη στον επισκοπικό άμβωνα. Οι ιερόσυλοι, σύμφωνα με κατοίκους του χωριού, διέρρηξαν την κεντρική είσοδο του ναού.
Το τελευταίο δίμηνο πολλές εκκλησίες και μοναστήρια στην Κόνιτσα και το Πωγώνι έχουν γίνει στόχος ιερόσυλων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σωρεία καταγγελιών για τη «δράση» του γνωστού γκαλερίστα – Τα κλεμμένα κοσμήματα και οι πλαστοί πίνακες
- Τα ακριβά εισιτήρια και το στοίχημα με τους Αμερικανούς τουρίστες
- Φιορεντίνα-Ίντερ 1-1: Τρίτο ματς χωρίς νίκη οι πρωτοπόροι «νερατζούρι» – Πλησίασε η Μίλαν
- WSJ: Τα αποθέματα πυρομαχικών των ΗΠΑ είναι χειρότερα από όσο θα περίμενε κανείς
- Volley League Γυναικών: Νίκησαν Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός – Τα ζευγάρια των πλέι οφ
- Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θάμπωσε τη λάμψη του χρυσού
