Συνετρίβη ανοιχτά της Τζαμάικα αεροπλάνο που δεν απαντούσε σε κλήσεις
Συνετρίβη στη θάλασσα ανοιχτά της Τζαμάικα αμερικανικό ιδιωτικό αεροπλάνο που δεν απαντούσε στις κλήσεις, μετά από ταξίδι 1.400 μιλίων. ΗΠΑ και Κούβα είχαν στείλει μαχητικά να ελέγξουν το αεροσκάφος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιλότοι έμοιαζαν να είναι αναίσθητοι.
Συνετρίβη στη θάλασσα ανοιχτά της Τζαμάικα αμερικανικό ιδιωτικό αεροπλάνο που δεν απαντούσε στις κλήσεις, μετά από ταξίδι 1.400 μιλίων.
ΗΠΑ και Κούβα είχαν στείλει μαχητικά να ελέγξουν το αεροσκάφος, καθώς αυτό βρισκόταν στον εναέριο χώρο των δύο κρατών.
Πηγή της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας των ΗΠΑ δήλωσε ότι φαινόταν να υπάρχουν δύο πιλότοι στο πιλοτήριο, οι οποίοι ήταν μάλλον αναίσθητοι.
Ομάδες διάσωσης εστάλησαν στην περιοχή. Δεν είναι γνωστό πόσα άτομα επέβαιναν στο αεροσκάφος.
Το αεροσκάφος -ένα Socata TBM 700- είχε απογειωθεί από τη Νέα Υόρκη και προορισμός του ήταν το Νέιπλς της Φλόριντα.
Όταν ο πιλότος δεν απαντούσε στις κλήσεις, δύο F-15 απογειώθηκαν για να ελέγξουν το αεροπλάνο που βρισκόταν ανατολικά της Φλόριντα. Σύμφωνα με τη NORAD, τη υπηρεσία που παρακολουθεί τον εναέριο χώρο της Βορείου Αμερικής, τα παράθυρα του αεροσκάφους ήταν παγωμένα.
Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές το αεροπλάνο δεν συνιστούσε απειλή για την ασφάλεια.
Αφού πέταξε πάνω από τον Ατλαντικό, το αεροπλάνο εισήλθε στον εναέριο χώρο της Κούβας, όπου σύμφωνα με το CNN το συνόδευσε ένα κουβανικό μαχητικό.
Τελικά, το αεροπλάνο συνετρίβη 22 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Πορτ Αντόνιο.
Στο σημείο συντριβής έχουν σταλεί διασώστες και στρατιωτικά αεροσκάφη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ελλάδα – Τουρκία 20-8: Η Εθνική συνέτριψε τους Τούρκους και πάει αήττητη στο ντέρμπι με τους Ιταλούς!
- Προμηθέας – Πανιώνιος 87-91: Διπλό στην Πάτρα και δεύτερη σερί νίκη για τους Κυανέρυθρους
- Χρυσός: Γιατί οι κεντρικές τράπεζες τον…μαζεύουν
- Βασίλισσα, μητέρα, σύμβολο – Η άλλη Σοφία Λόρεν αποκαλύπτεται σε 200 ανέκδοτα κλικ του Άλφρεντ Άιζενστατ
- Ο Τραμπ δεν αποκλείει αποχώρηση από το ΝΑΤΟ λόγω της διαμάχης για τη Γροιλανδία – Μπορεί να το κάνει;
- Κικίλιας: Προτεραιότητά μας η προστασία και η ασφάλεια

