Έλεγχο της Γάζας από τον ΟΗΕ προτείνει ο Λίμπερμαν
Εν μέσω του ανηλεούς βομβαρδισμού της Λωρίδας της Γάζας, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν λέει ότι το Ισραήλ και η Παλαιστινιακή Αρχή θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο μεταφοράς του ελέγχου της Γάζας στον ΟΗΕ, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Βρετανική Εντολή για την Παλαιστίνη και τις εντολές ελέγχου του στο Ανατολικό Τιμόρ και το Κόσοβο.
Εν μέσω του ανηλεούς βομβαρδισμού της Λωρίδας της Γάζας, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν λέει ότι το Ισραήλ και η Παλαιστινιακή Αρχή θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο μεταφοράς του ελέγχου της Γάζας στον ΟΗΕ.
«Όλοι ρωτάνε, τι θα συμβεί μετά το τέλος της επιχείρησης. Ας υποθέσουμε ότι το Ισραήλ νικάει την Χαμάς. Υπάρχουν λιγοστές επιλογές. Ο διεθνής έλεγχος της Γάζας, από τα Ηνωμένα Έθνη, σίγουρα θα πρέπει να εξεταστεί» ανέφερε.
Ο Λίμπερμαν επικαλέστηκε ως παραδείγματα τη Βρετανική Εντολή για την Παλαιστίνη και τις εντολές ελέγχου του ΟΗΕ για το Ανατολικό Τιμόρ και το Κόσοβο.
«Το είδαμε να λειτουργεί αρκετά καλά εκεί. Απαιτεί μία συμφωνία ανάμεσα σε εμάς και την Παλαιστινιακή Αρχή. Δεν απαιτεί την έγκριση των Ηνωμένων Εθνών, μόνο συμφωνία των εμπλεκομένων πλευρών- -του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αρχής» δήλωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- ΑΠΘ: Χρήση ελαστικών βλημάτων προτείνει ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης
- Άρης: Η 11άδα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ
- Ποια είναι η μεγαλύτερη ευθεία στην Αθήνα; Είχε σπίτια και οικόπεδα, τώρα είναι γεμάτος γραφεία και ξενοδοχεία
- Μετρό: Ποιοι σταθμοί κλείνουν από σήμερα – Τι ώρα θα αναχωρούν οι τελευταίοι συρμοί
- Μπράιτον – Κρίσταλ Πάλας 0-1: Επιστροφή στις νίκες για τους «αετούς»
- Washington Post: Ο εκδότης της, Γουίλ Λιούις, αφού απέλυσε το ένα τρίτο των εργαζομένων, παραιτήθηκε