Περισσότεροι από 75 οι νεκροί από την κατολίσθηση σε χωριό της Ινδίας
Τους 76 έχουν φτάσει οι νεκροί από την κατολίσθηση που σημειώθηκε την Τετάρτη σε χωριό της περιοχής Πούνε στο κρατίδιο Μαχαράστρα της δυτικής Ινδίας. Οι διασώστες συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους, χωρίς μεγάλες ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων.
Τους 76 έχουν φτάσει οι νεκροί από την κατολίσθηση που σημειώθηκε την Τετάρτη σε χωριό της περιοχής Πούνε στο κρατίδιο Μαχαράστρα της δυτικής Ινδίας. Οι διασώστες συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους, χωρίς μεγάλες ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων.
Μέχρι στιγμής από τη λάσπη και τα ερείπια έχουν ανασυρθεί 76 σοροί, όμως υπάρχουν φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός ενδέχεται να φτάνει και τους 150 νεκρούς. Τουλάχιστον 88 άτομα αγνοούνται.
Οι βροχές και οι σφοδροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των διασωστών.
Ελπίδες γεννήθηκαν την Παρασκευή, όταν οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν από τη λάσπη ένα βρέφος 3 μηνών και τη μητέρα του.
Ο τριών μηνών Ρούντρα Πινγκλ διασώθηκε σχεδόν 10 ώρες μετά την κατολίσθηση. Το συνεχές κλάμα του μωρού οδήγησε τους διασώστες στο σημείο όπου είχε καταπλακωθεί μαζί με τη μητέρα του.
Από ένα σημείο και μετά εκείνη ήταν πολύ αδύναμη για να φωνάξει, όμως το μωρό συνέχισε να κλαίει. Αργότερα οι διασώστες εντόπισαν σε κοντινή απόσταση τους παππούδες του μωρού.
Οι τέσσερις από τους ελάχιστους επιζώντες που έχουν εντοπιστεί ανήκουν στην οικογένεια του Ρούντρα.
Περίπου 160 άνθρωποι ζούσαν στα μερικές δεκάδες σπίτια του χωριού Μάλιν στο κρατίδιο Μαχαράστρα της Ινδίας, τα οποία βρέθηκαν κάτω από τη λάσπη όταν σημειώθηκε κατολίσθηση σε γειτονικό λόφο εξαιτίας των μουσώνων που πλήττουν την περιοχή.
Οι επιχειρήσεις διάσωσης, στις οποίες συμμετέχουν σχεδόν 400 άνθρωποι, βρίσκονται σήμερα στην τέταρτη ημέρα τους και αναμένεται να διαρκέσουν ακόμη δύο.
Ο Άλοκ Αουάστι αξιωματούχος της υπηρεσίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NDTV ότι οι διασώστες έχουν ερευνήσει σχεδόν τα μισά από τα σπίτια που καταπλακώθηκαν από τη λάσπη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- Θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Κίνα – Ιαπωνία με κινεζικά μαχητικά να «λοκάρουν» παρατεταμένα ιαπωνικά
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ

