Νέα ανακεφαλαιωτικά κέντρα από το ΙΚΑ σε όλη την Ελλάδα
Στη λειτουργία νέων ανακεφαλαιωτικών κέντρων για τη χορήγηση βεβαίωσης χρόνου ασφάλισης πριν την συνταξιοδότηση θα προχωρήσει το ΙΚΑ σε 13 περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης του προσωπικού και την εγκατάσταση του σχετικού λογισμικού θα τεθούν σε παραγωγική διαδικασία από τις 8 Σεπτεμβρίου και τα κέντρα ανακεφαλαίωσης στα τμήματα μητρώου των υποκαταστημάτων Ηγουμενίτσας, Άρτας, Πρέβεζας, Πολύγυρου, Γιαννιτσών, Ευόσμου, Νεάπολης, Νίκαιας, Δραπετσώνας, Περάματος, Σάμου και Ερμούπολης (Σύρου).
Στη λειτουργία νέων ανακεφαλαιωτικών κέντρων για τη χορήγηση βεβαίωσης χρόνου ασφάλισης πριν την συνταξιοδότηση θα προχωρήσει από τις 8 Σεπτεμβρίου το ΙΚΑ σε 13 περιοχές της χώρας.
Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης του προσωπικού και την εγκατάσταση του σχετικού λογισμικού θα τεθούν σε παραγωγική διαδικασία από τις 8 Σεπτεμβρίου και τα κέντρα ανακεφαλαίωσης στα τμήματα μητρώου των υποκαταστημάτων Ηγουμενίτσας, Άρτας, Πρέβεζας, Πολύγυρου, Γιαννιτσών, Ευόσμου, Νεάπολης, Νίκαιας, Δραπετσώνας, Περάματος, Σάμου και Ερμούπολης (Σύρου).
Σύμφωνα με το ΙΚΑ οι ασφαλισμένοι που επιθυμούν να προσδιοριστεί ο χρόνος ασφάλισής τους μπορούν δύο έτη πριν από τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας τους για συνταξιοδότηση, να απευθύνονται για χορήγηση σχετικής Βεβαίωσης στο Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας τους, και σε περίπτωση που αυτό δεν είναι αρμόδιο για την εξέταση του αιτήματος, θα διαβιβάζεται στο κατά τόπο αρμόδιο.
Σε σχετική εγκύκλιο επισημαίνεται πως η Διοίκηση του ΙΚΑ στο πλαίσιο επιτάχυνσης των απονομών συντάξεων και της αποτελεσματικότερης εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του Ιδρύματος που υπαγορεύεται από την ανάγκη εξασφάλισης της γνώσης του χρόνου ασφάλισής τους, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους ιδίως μετά τις πρόσφατες μεταβολές της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, θα επεκτείνει την αρμοδιότητα χορήγησης βεβαίωσης χρόνου ασφάλισης, σταδιακά σε περισσότερες μονάδες, παράλληλα με το σχέδιο οργανωτικής αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του ΙΚΑ, που υλοποιείται με τη συνένωση των μονάδων και επιτρέπει την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ποιοι μπορούν να βγουν στη σύνταξη στα 58,5 έτη το 2026
- Σον Πεν, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μπενίσιο ντελ Τόρο: Βραβεύονται στη Σάντα Μπάρμπαρα
- Η μοναξιά κάνει «πάρτι» στους νέους – παρά τα πολλά social media
- Αυτή είναι η ταινία που απέρριψε ο Τζακ Μπλακ και θα μετανιώνει για πάντα – «Γιατί ήμουν τόσο…»
- Πού σκοντάφτει η διπλή αναγραφή τιμής από το χωράφι στο ράφι- Στα όργανα της ΕΕ προσφεύγουν οι λιανέμποροι
- Τιμές φαρμάκων: Πώς θα επηρεαστούν από την είσοδο της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη;


