Συνελήφθη 50χρονη που εξαπατούσε ηλικιωμένους ως «τραπεζική υπάλλληλος»
Για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων συνελήφθη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μία 50χρονη, η οποία υποδυόμενη την τραπεζική υπάλληλο αποσπούσε χρήματα από τα θύματά της, με το πρόσχημα της δήθεν διευκόλυνσης των διατραπεζικών τους συναλλαγών.
Για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων συνελήφθη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μία 50χρονη, η οποία υποδυόμενη την τραπεζική υπάλληλο αποσπούσε χρήματα από τα θύματά της, με το πρόσχημα της δήθεν διευκόλυνσης των διατραπεζικών τους συναλλαγών.
Συγκεκριμένα, η συλληφθείσα είχε εξαπατήσει δύο γυναίκες τον περασμένο Απρίλιο και Μάιο αποσπώντας από την κάθε μια το χρηματικό ποσό των 1.400 ευρώ. Το μεσημέρι της Παρασκευής προσέγγισε μια 70χρονη και υποστηρίζοντας ότι το θύμα και ο σύζυγός της δικαιούνται επιπλέον χρηματικό επίδομα στη σύνταξή τους, της απέσπασε το χρηματικό ποσό των 285 ευρώ.
Προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι θα περάσει η προθεσμία για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών, αποπειράθηκε να αποσπάσει από την ηλικιωμένη το επιπλέον χρηματικό ποσό ων 1.000 ευρώ.
Από τις αστυνομικές έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκε στην κατοχή της συλληφθείσας και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.170 ευρώ, προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητα της, ενώ στο σπίτι της στις Σέρρες βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών.
Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τι να προσέχετε για να μην πέσετε θύμα απατεώνων στο διαδίκτυο – Οι οδηγίες της αστυνομίας
- Λουτσέσκου: «Παλέψαμε και σηκωθήκαμε ξανά – Πολύ σημαντικός ο βαθμός»
- Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Επίκειται ανατροπή της απαγόρευσης κινητήρων εσωτερικής καύσης
- ΕΚΠΑ: Ψηφιακή πλατφόρμα με τα ιστορικά πλημμυρικά δεδομένα σε όλη την Ελλάδα
- Η περιουσία της Σόφι Κινσέλα: Πώς η «βασίλισσα της ρομαντικής κομεντί» έχτισε μια αυτοκρατορία εκατομμυρίων
- Πιερρακάκης: Στο «τιμόνι» και του ESM μετά την προεδρία του Eurogroup