WSJ: Το ΔΝΤ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από την Ελλάδα
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει «να ζητήσει συγγνώμη» από την Ελλάδα, επαναλαμβάνει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal. «Είναι λυπηρό το ΔΝΤ να αρνείται [...] να ζητήσει συγγνώμη από την Ελλάδα για τις προσπάθειές του να εξαναγκάσει δια της βίας τη χώρα να λάβει περαιτέρω μέτρα λιτότητας, στο τέλος του 2013, ώστε να καλύψει μια τρύπα στον προϋπολογισμό που όμως δεν υπήρχε» λέει ο αρθρογράφος.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει «να ζητήσει συγγνώμη» από την Ελλάδα, επαναλαμβάνει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.
Η εφημερίδα συνεχίζει την κριτική της προς την πολιτική του ΔΝΤ και τις προβλέψεις του όσον αφορά την εξέλιξη των οικονομιών διαφόρων χωρών, όπως η Βρετανία, από την οποία η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ζήτησε συγγνώμη.
Ο αρθρογράφος της εφημερίδας Σάιμον Νίξον διατυπώνει την άποψη ότι «είναι λυπηρό το ΔΝΤ να αρνείται να υιοθετήσει την πρότασή μου πως πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από την Ελλάδα για τις προσπάθειές του (ΔΝΤ) να εξαναγκάσει δια της βίας τη χώρα να λάβει περαιτέρω μέτρα λιτότητας, στο τέλος του 2013, ώστε να καλύψει μια τρύπα στον προϋπολογισμό που όμως δεν υπήρχε. Το ίδιο συνέβη τώρα με την Ισπανία, όπου ακόμη μια φορά οι προβλέψεις του Ταμείου αποδείχτηκαν λανθασμένες».
Όπως τονίζει ο κ. Νίξον, «ακόμη και σήμερα, παρά την ανάκαμψη των οικονομιών και τις δικές του αποτυχημένες προβλέψεις, το ΔΝΤ συνεχίζει να προτείνει περαιτέρω δημοσιονομικά και νομισματικά μέτρα τόνωσης, μια πολιτική που ικανοποιεί τις αριστερές κυβερνήσεις στη Γαλλία και την Ιταλία, αλλά είναι απογοητευτική για πολλούς άλλους πολιτικούς της ευρωζώνης που πιστεύουν ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ισχυρότερη ανάπτυξη της ευρωζώνης είναι η έλλειψη προόδου όσον αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κυρίως στη Γαλλία και την Ιταλία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πενήντα εκατ. Αμερικανοί προετοιμάζονται για την δεύτερη ημέρα με πλημμύρες και ανεμοστρόβιλους
- Αλέξης Τσίπρας: Από την πλατεία Θησείου η ανακοίνωση του κόμματος στις 26 Μαΐου στις 20:00
- LIVE: Άρσεναλ – Μπέρνλι
- Πώς δρούσε και ποιους εκβίαζε το κύκλωμα στα Βορίζια – Αναλυτικά οι φθορές που προκάλεσαν τα μέλη του
- Η αδελφή της προέδρου της Ιρλανδίας είναι μεταξύ των ακτιβιστών που συνελήφθησαν από το Ισραήλ [βίντεο]
- Ο Μάικλ Φασμπέντερ και η Αλίσια Βικάντερ ξανά μαζί στην οθόνη
