Νέο τοπίο διαμορφώνεται στις ασφαλίσεις αυτοκινήτου
Νέο τοπίο διαμορφώνεται από την 1η Ιουλίου στην ασφάλιση αυτοκινήτου καθώς καταργείται πλέον η αυτόματη ανανέωση της ασφάλισης αυτοκινήτου και η πληρωμή του ασφαλίστρου καθίσταται απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για την έναρξη όσο και για την ανανέωση της ασφαλιστικής κάλυψης.
Νέο τοπίο διαμορφώνεται από την 1η Ιουλίου στην ασφάλιση αυτοκινήτου καθώς καταργείται πλέον η αυτόματη ανανέωση της ασφάλισης αυτοκινήτου και η πληρωμή του ασφαλίστρου καθίσταται απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για την έναρξη όσο και για την ανανέωση της ασφαλιστικής κάλυψης.
Με το νόμο «Πρόσβαση στη δραστηριότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων και προληπτική εποπτεία πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/36/ΕΕ), κατάργηση ν.3601/2007 και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε την Παρασκευή στις 2 Μάιου 2014 από τη Βουλή και ενεργοποιήθηκε από σήμερα επέρχονται μεταξύ άλλων οι εξής σημαντικές αλλαγές :
- Η κατάργηση της αυτόματης ανανέωσης της ασφάλισης αυτοκινήτου και η αναγνώριση της πληρωμής του ασφαλίστρου ως απαραίτητης προϋπόθεσης τόσο για την έναρξη όσο και για την ανανέωση της ασφαλιστικής κάλυψης.
- Η κατάργηση του αυτοκόλλητου σήματος ασφάλισης και του σήματος προσωρινής ασφάλισης.
- Η θεσμική αναγνώριση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας ασφαλιστή, ασφαλισμένου & δικαιούχου αποζημίωσης σε όλες τις διαδικασίες (π.χ. σύναψη ασφάλισης, διακανονισμό ζημιών κλπ).
Σύμφωνα με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) με τις νέες διατάξεις, ορισμένες δυσλειτουργίες του παρελθόντος που έβλαπταν τους συνεπείς ασφαλισμένους, τους ζημιωθέντες αλλά και τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις, αντιμετωπίζονται πλέον από ένα αποτελεσματικό και σαφές σύστημα έναρξης/λήξης/ακύρωσης της υποχρεωτικής ασφάλισης αυτοκινήτου που θα ωφελήσει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Ο Σέιμπεν Λι έκλεισε στην Εφές – Ανακοινώνεται άμεσα η μεταγραφή» (pic)
- Τουλάχιστον ένας νεκρός από τις σφοδρές πλημμύρες στην νότια Ισπανία – Δύο αγνοούμενοι
- «Στοίχημα» για το λιανικό εμπόριο το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς
- «Ο Πέρεθ θέλει τον Ζιντάν στο πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης»
- Άργησε αλλά πήρε… μπρος τελικά η boxing day στη Βρετανία
- Όταν η άκρα δεξιά φοράει την pop «στολή» της: Πώς περνά στις playlists και τα memes μας

