Βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κοντά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε κοντά στους διαδρόμους προσαπογείωσης του διεθνούς αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και εξουδετερώθηκε από άνδρες του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ).
Βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε κοντά στους διαδρόμους προσαπογείωσης του διεθνούς αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και εξουδετερώθηκε από άνδρες του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ).
Όπως έγινε γνωστό, επρόκειτο για βόμβα, βάρους περίπου 250 κιλών, η οποία εντοπίστηκε στη διάρκεια των εργασιών επέκτασης του διαδρόμου προσαπογειώσεων στη θάλασσα. Η βόμβα περιείχε εκρηκτική ύλη 79 κιλών ΤΝΤ κι αυτός ήταν ο λόγος που αποφασίστηκε η απενεργοποίησή της με τη μέθοδο της καύσης, κι όχι της ελεγχόμενης έκρηξης, προκειμένου να μην προκληθούν ζημιές στις πίστες του αεροδρομίου.
Η διαδικασία εξουδετέρωσης έγινε τα ξημερώματα, την ώρα που δεν εκτελούνταν πτήσεις, με τους άνδρες του ΤΕΝΞ να διαμορφώνουν ειδικό ανάχωμα προκειμένου να προστατευθεί ο περιβάλλον χώρος από πιθανή έκρηξη.
Άσκαστες βόμβες από το παρελθόν είχαν βρεθεί και κατά τον περυσινό Μάρτιο στο αεροδρόμιο, πάλι στη διάρκεια εργασιών. Και τότε χρειάστηκε η επέμβαση του ΤΕΝΞ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Σκότωσε» το άγχος μέσα σε 24 λεπτά
- Αρκάς: Η σημερινή καλημέρα αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού
- Νέα Υόρκη: Βίντεο σοκ με οδηγό ΙΧ να πέφτει πάνω σε ποδηλάτες – Ένας νεκρός
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (21/3): Δράση με Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο μπάσκετ γυναικών και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
- SOS και παγίδες για τα τα ενοίκια: Οι κωδικοί στο νέο Ε2 που μηδενίζουν τον φόρο
- Νέες ταινίες: Η κινηματογραφική ζωή μετά τα Όσκαρ
