Ανησυχητική αναφορά για νέα μαζική απαγωγή στη Νιγηρία
Ομάδες που δραστηριοποιούνται εναντίον της ισλαμιστικής Μπόκο Χαράμ υποστηρίζουν ότι 60 κορίτσια και νεαρές κοπέλες και 31 αγόρια απήχθησαν από ενόπλους σε χωριά στη βορειοανατολική Νιγηρία. Τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν πως δεν υπάρχει τρόπος να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί η αναφορά.
Ομάδες που δραστηριοποιούνται εναντίον της ισλαμιστικής Μπόκο Χαράμ υποστηρίζουν ότι 60 κορίτσια και νεαρές κοπέλες και 31 αγόρια απήχθησαν από ενόπλους σε χωριά στη βορειοανατολική Νιγηρία.
Τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν πως δεν υπάρχει τρόπος να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί η αναφορά.
Οι υποψίες, εάν στέκει η αναφορά, πέφτουν στην Μπόκο Χαράμ, που είχε προχωρήσει σε ανάλογη μαζική απαγωγή περίπου 200 μαθητριών.
Η αναφορά προέρχεται από την Κουμάμπζα, περίπου 150 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της περιφέρειας Μπόρνο. Στην περιφέρεια έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία ωστόσο δεν έχει καταφέρει να περιορίσει σημαντικά τις επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Μπορούν Πεκίνο και Μόσχα να απαγάγουν ηγέτες όπως οι ΗΠΑ;
- Βενεζουέλα: Η Ροδρίγκες καθαίρεσε τον υπουργό Βιομηχανίας, από τους πιο πιστούς στον Μαδούρο
- Μινεσότα: Ερευνα σε βάρος δημοκρατικών για «συνωμοσία» διενεργεί το υπουργείο Δικαιοσύνης
- Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για στρατιωτικές δραστηριότητες στον εναέριο χώρο του Μεξικού και της κεντρικής Αμερικής
- Ισημερινός: Αναπτύσσονται 10.000 στρατιωτικοί για την αντιμετώπιση των συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά
- Η απεργία πείνας τελείωσε με την βρετανική κυβέρνηση να απορρίπτει συμβόλαιο 2 δισ. λιρών προς την Elbit

