Πολωνός ΥΠΕΞ: «Ηλίθια προπαγάνδα» του Κάμερον για την ΕΕ
Σε δύσκολη θέση έχει περιέλθει ο πολωνός υπουργός Εξωτερικών, μετά τη δημοσιοποίηση μυστικά ηχογραφημένης συνομιλίας, στην οποία ακούγεται να λέει ότι ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών κατέστρεψε τον χειρισμό των θεμάτων που αφορούν την ΕΕ, καταφεύγοντας σε «ηλίθια προπαγάνδα» για να ικανοποιήσει τους ευρωσκεπτικιστές.
Σε δύσκολη θέση έχει περιέλθει ο πολωνός υπουργός Εξωτερικών, μετά τη δημοσιοποίηση μυστικά ηχογραφημένης συνομιλίας, στην οποία ακούγεται να λέει ότι ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών κατέστρεψε τον χειρισμό των θεμάτων που αφορούν την ΕΕ, καταφεύγοντας σε «ηλίθια προπαγάνδα» για να ικανοποιήσει τους ευρωσκεπτικιστές.
Ο Ράντοσλαβ Σικόρσκι φέρεται να έκανε αυτές τις δηλώσεις σε συνομιλία του με τον πρώην υπουργό Οικονομίας, Γιάτσεκ Ροστόφσκι.
Από την πλευρά του, ο Ροστόφσκι ακούγεται να λέει ότι καμία πολωνική κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να συμφωνήσει με τις προτάσεις επαναδιαπραγμάτευσης του Κάμερον, «εκτός και αν υπήρχε ως αντάλλαγμα ένα βουνό χρυσάφι».
«Είτε πρόκειται για πολύ κακή σκέψη, είτε -όχι για πρώτη φορά- για ένα είδος ανικανότητας στις ευρωπαϊκές υποθέσεις», είπε ο Σικόρσκι τονίζοντας ότι ο Κάμερον κατέστρεψε το δημοσιονομικό σύμφωνο.
«Δεν τον ενδιαφέρει, δεν το καταλαβαίνει, πιστεύει την ηλίθια προπαγάνδα, βλακωδώς προσπαθεί βλακωδώς να ξεγελάσει το σύστημα» πρόσθεσε.
Σε άλλη υποκλαπείσα συνομιλία, ο εκπρόσωπος του πολωνού πρωθυπουργού, Ντόναλντ Τουσκ, ισχυρίστηκε ότι ο Τουσκ «γ***σε (τον Κάμερον)», στη διάρκεια συνομιλίας για τα βρετανικά σχέδια του περιορισμού της πρόσβασης σε κοινωνικά οφέλη στη Βρετανία.
Το κείμενο της συνομιλίας δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στο περιοδικό Wprost.
Η πολωνική κυβέρνηση ήρθε σε δύσκολη θέση την Κυριακή, όταν το περιοδικό δημοσίευσε αποσπάσματα της συνομιλίας, στην οποία ο Σικόρσκι ακούγεται να περιγράφει ως άχρηστη τη σχέση της χώρας του με τις ΗΠΑ.
- Πιθανές οι πρόωρες κάλπες στην Πολωνία λόγω του σκανδάλου ηχογραφήσεων
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ακίνητα: Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ – Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερο και ποιοι λιγότερο το 2026
- Ηλιάνα Μαυρομάτη: Τι αποκαλύπτει για τον ρόλο της Μιρέλλας στη σειρά του MEGA «Μια νύχτα μόνο»
- Βίντεο με την εξέλιξη της κακοκαιρίας Byron – Μέχρι πότε θα κρατήσουν οι καταιγίδες στην Αττική
- Νέα απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ εις βάρος του ΕΟΠΥΥ – Τρεις συλλήψεις για εικονικές συνταγογραφήσεις
- Μέλος διοίκησης Φενέρ: «Το Παναθηναϊκός – Βαλένθια είναι απόψε, οι καιρικές συνθήκες δεν διαφέρουν, τι θα αλλάξει;»
- Ευρωπαϊκό πρόστιμο 140 εκατ. ευρώ στο Χ για αδιαφάνεια και παραπλάνηση χρηστών – Ενόχληση στην Ουάσιγκτον