Η ομιλία Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σ.Βούλτεψη, η οποία σχολίασε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σώσει το κόμμα του από τις παιδικές του ασθένειες. Αμεσο ήταν το σχόλιο από την Κουμουνδούρου, αλλά και η ανταπάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου.

Το πρώτο σχόλιο της κ. Βούλτεψη είχε ως εξής:

«Ο κ. Τσίπρας ζητά εκλογές… χθες, ώστε να βρεθεί το κόμμα του το συντομότερο στην εξουσία και να σώσει την χώρα, την ώρα που ο ίδιος δεν μπορεί να σώσει το κόμμα του από τις παιδικές του ασθένειες.

» Ας τελειώσει πρώτα ο κ. Τσίπρας με τις ‘διαπραγματεύσεις’ στο εσωτερικό του κόμματός του, ας βρει τρόπο να ελέγξει αυτά που ο ίδιος καταγγέλλει ως προσωπικές στρατηγικές και παραγοντισμούς, και μετά ας έλθει να διεκδικήσει δικαίωμα διαπραγμάτευσης για λογαριασμό του ελληνικού λαού. Μέχρι τότε ο λαός γνωρίζει πολύ καλά ποιος διαθέτει την αξιοπιστία, την ικανότητα και την ενιαία γραμμή για να διαπραγματευτεί.»

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει: «Η φιλότιμη προσπάθεια της κυβερνητικής εκπροσώπου να κρύψει τη θρυμματισμένη εικόνα τής πολιτικά απονομιμοποιημένης και αναξιόπιστης κυβέρνησης, επιτιθέμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, προκαλεί μειδίαμα.

» Όσον αφορά τα περί διαπραγμάτευσης, ο ελληνικός λαός έχει κατανοήσει πως στο λεξικό του κ. Σαμαρά η λέξη διαπραγμάτευση είναι συνώνυμη της λέξης υποταγή.»

Ανταπαντώντας η κυβερνητική εκπροσωπος, Σοφία Βούλτεψη, δήλωσε ότι «είναι να απορεί κανείς πώς ο ΣΥΡΙΖΑ, με τέτοια αμφισβήτηση και τόσες διαφωνίες στο εσωτερικό του, βρήκε το κουράγιο να χρησιμοποιήσει τη λέξη ‘θρυμματισμένη’.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ