Η Martha Graham Dance Company σε καλοκαιρινή περιοδεία στην Ελλάδα
Το θέμα της φετινής χρονιάς το οποίο τιτλοφορείται «Μύθος & Μεταμόρφωση» είναι μία σειρά έργων εμπνευσμένων από τους διαχρονικούς ελληνικούς μύθους με τους οποίους η κορυφαία Martha Graham γοητευόταν και πρόβαλε μέσα από τη δουλειά της. Η Κλυταιμνήστρα, ο Αγαμέμνονας, ο Ιάσωνας, η Μήδεια, η Πηνελόπη, ο Οδυσσέας και οι ιστορίες τους, αποτέλεσαν πρωταρχικό πυρήνα μελέτης για το έργο της, αλλά και το βασικό υλικό μιας μεγάλης και σημαντικής καλλιτεχνικής περιόδου της εμβληματικής χορεύτριας, χορογράφου και δασκάλας χορού, που χαρακτηρίστηκε από τη ελληνική θεματολογία.
Το πρόγραμμα της Martha Graham Dance Company που θα δούμε περιλαμβάνει τη χορογραφία Errand (1947 & 2013) που βασίζεται στο μύθο του Θησέα, τη χορογραφία Echo (2014) του Έλληνα χορογράφου Αντώνη Φωνιαδάκη, μια ειδική παραγγελία για την Martha Graham Dance Company, καθώς και το έργο Panorama (1935) τη χορογραφία σήμα κατατεθέν της ομάδας, στην οποία θα συμμετάσχουν και σπουδαστές της δικής μας Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης.
Στο Ηρώδειο η παράσταση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον ανθρωπιστικό οργανισμό Lifeline Hellas και τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν για την υποστήριξη της μονάδας εντατικής θεραπείας νεογνών στα τοπικά περιφερειακά νοσοκομεία Κρήτης, Πατρών, Λάρισας, Ιωαννίνων και Αλεξανδρούπολης.
| Πληροφορίες για τις παραστάσεις: · Ναύπλιο (5 Ιουλίου): Φάρος, ώρα: 21.00 · Θεσσαλονίκη (7 & 8 Ιουλίου): θέατρο Μονής Λαζαριστών, ώρα: 21.00 · Ιθάκη (10 Ιουλίου) · Αθήνα (12 Ιουλίου): Ηρώδειο, ώρα: 21.00. Προπώληση από τα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών. Τιμές εισιτηρίων – Ζώνη VIP: 50€, Ζώνη Α: 40€, Ζώνη Β: 30€, Ζώνη Γ: 20€, Άνω Διάζωμα: 15€, 5€ (ανεργίας), ΑΜΕΑ: 5€ |
- Κρήτη: Στο νοσοκομείο δύο ανήλικα αγόρια λόγω κατανάλωσης αλκοόλ – Δύο συλλήψεις
- Πέθανε ο δημοσιογράφος Ξενοφών Ζηκίδης
- Ντεμπούτο για τον Μόρις στον Ολυμπιακό: Η 12άδα με τον Κολοσσό
- Φοινικούντα: «Ο γιος μου είναι αθώος» – Τι λέει ο πατέρας του 22χρονου που συνελήφθη
- Τσουκαλάς: Η διακυβέρνηση Μητσοτάκη διαιρεί σε δύο Ελλάδες – Οι λίγοι καλοπερνούν, οι πολλοί αγκομαχούν
- Τα δεδομένα για Μανδά: «Η Γιουβέντους εξετάζει σοβαρά την απόκτησή του»