Πούτιν και Ποροσένκο συζήτησαν «ενδεχόμενη εκεχειρία» στα ανατολικά
«Ενδεχόμενη» εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία συζήτησαν σε νέα τηλεφωνική τους συνομιλία ο Πέτρο Ποροσένκο και ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Στο τηλεφώνημα, ο ρώσος πρόεδρος έθεσε και το θέμα του θανάτου δύο ρώσων δημοσιογράφων στα ανατολικά της Ουκρανίας.
«Ενδεχόμενη» εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία συζήτησαν σε νέα τηλεφωνική τους συνομιλία ο Πέτρο Ποροσένκο και ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Στο τηλεφώνημα, ο ρώσος πρόεδρος έθεσε και το θέμα του θανάτου δύο ρώσων δημοσιογράφων στα ανατολικά της Ουκρανίας.
Κατά τη συνομιλία «εθίγη το θέμα μιας ενδεχόμενης εκεχειρίας στην περιοχή της στρατιωτικής δράσης στη νοτιοανατολική Ουκρανία» αναφέρεται στη δήλωση που εκδόθηκε από το Κρεμλίνο.
Στη δήλωση αναφέρεται ακόμη πως ο Πούτιν εξέφρασε την ανησυχία του για το θάνατο δύο δημοσιογράφων της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης, οι οποίοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό κατά τις συγκρούσεις ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και τους φιλορώσους αυτονομιστές κοντά στην ανατολική πόλη Λουχάνσκ.
Ο Ποροσένκο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και διαβεβαίωσε τον Πούτιν ότι θα διεξαχθεί έρευνα και θα ληφθουν μέτρα για να προστατευθούν οι δημοσιογράφοι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ryanair: Ανακοίνωσε στους εργαζομένους ότι κλείνει τη βάση της στη Θεσσαλονίκη – Το «παράθυρο» που αφήνει
- Ιταλία: Παγώνια προκαλούν εμφύλιο σε χωριό – «Δεν μας αφήνουν να κοιμηθούμε από τις κραυγές»
- Άνδρος: Το χρονικό της βύθισης του «CORSAGE C» – Ο πλοίαρχος αποκοιμήθηκε στο πηδάλιο – Τι ισχυρίζεται ο ίδιος
- ΠΑΕ Ολυμπιακός για Σταύρο Τσώχο: «Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του»
- Συνεργασία του δήμου Αλεξανδρούπολης με πόλεις της Γερμανίας
- Δυναμική παρέμβαση φοιτητών στο Μέγαρο Μαξίμου – «Τα σχέδια για αναθεώρηση του άρθρου 16 δεν θα περάσουν»
