Αναστασιάδης: Άκαμπτη η τουρκική πλευρά στις διαπραγματεύσεις
Η τουρκική πλευρά παραμένει άκαμπτη ακόμα και στο θέμα της σταδιακής προώθησης της επιστροφής της Αμμοχώστου, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος στις 23 Ιουνίου θα συναντηθεί με τον ηγέτη των τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου.
Η τουρκική πλευρά παραμένει άκαμπτη ακόμα και στο θέμα της σταδιακής προώθησης της επιστροφής της Αμμοχώστου, το οποίο θα περιελάμβανε τρεις φάσεις, δήλωσε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.
Όπως ανέφερε, η πρώτη αφορούσε εξέταση της υποδομής της πόλης από εμπειρογνώμονες, η δεύτερη, παράδοση της πόλης στα Ηνωμένα Έθνη και η τρίτη, παράδοσή της στους κατοίκους της.
Ο πρόεδρος της Κύπρου είπε ότι η πρόσφατη επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν ήταν διαφωτιστική ως προς τις προθέσεις των Αμερικανών στο Κυπριακό.
Σήμερα, Τετάρτη, οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Κουντρέτ Οζερσάι, θα συζητήσουν διαδικαστικά θέματα για τη συνάντηση των Ν. Αναστασιάδη και Ντ. Έρογλου, την ερχόμενη Δευτέρα, 23 Ιουνίου.
Θα συνεχίσουν επίσης τη συζήτηση για το περιουσιακό, την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία και τις αρμοδιότητες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Παναθηναϊκός: Με Λαφόν η αποστολή κόντρα στην ΑΕΛ Novibet (pic)
- Η Shein αντεπιτίθεται – Κατηγορεί τη Γαλλία για «κυνήγι μαγισσών»
- Τυράκι… κατευνασμού στους αγρότες και καρφί σε Τσίπρα από τον Μητσοτάκη
- Hermès: Μια ακόμη Birkin πωλήθηκε για 2,45 εκατ. ευρώ
- Ολυμπιακός – ΓΣ Περιστερίου 17-7: Εύκολο μεσημέρι για τους Ερυθρόλευκους στο Παπαστράτειο
- Μαρινάκης: Ανοιχτή στον διάλογο με τους αγρότες η κυβέρνηση, αλλά με όρους και προϋποθέσεις

